Public Republic Art Studio

За петия рожден ден на “Public Republic” – колаж от впечатления и снимки

5 ноември, 2011 от · 1 Коментар

Iana_Radilova
Снимка: Албена Зографова

Цитат
Не ходя често в “Червената къща”.
Но този път не можех да пропусна, не си спестявам рождени дни на приятели. А и защото “културното събитие” – 5-годишнината на Public Republic и награждаването на победителите в конкурса “Писането е лудост” – определено си струваше. Не съжалих нито за миг, че тази вечер бях там. Не, не просто “не съжалих”, почувствах се добре, в свои води, с хора от ” моята кръвна група“. Толкова позитивни, добронамерени – както сред организаторите и наградените, така и сред аудиторията!
Харесвам Public Republic.
Няма много такива места места – в мрежата и извън нея – които вместяват стайлинг и стил, забавно и сериозно, любопитно и задълбочено. Без да е еклектично и без да е “сензационно”. Без привкус на пошлост. На високо ниво.
Заради хората, които правят това “място” – автори, артисти, редактори, сътрудници. И заради Наталия Николаева, заразяващият вдъхновител на проекта.
Честит празник, благодаря ви!
Георги Милев – издател, издателство “Пергамент”

Rojden_Den_2
Снимка: Албена Зографова

Rojden_den
Снимка: Албена Зографова

Цитат
Истинският творец винаги е носел ореола “лудост”, нерядко и диагнозата “лудост”, а в днешния свят на електронна комунинкация, дефилираща пред погледите на всички, във все по-голям мащаб и обикновеното човешко общуване започва да се превръща в творческа лудост.

Рожденият ден на Public Republic направи едновременно две неща – даде размах и нов тласък на лудостта „вдъхновение“ и лудостта „сътворение“, и същевременно върна тази лудост обратно в топлотата и естествеността на личното приятелство и споделимостта. Public Republic сближи, но и открои, даде шанс, но и даде сверяване – Public Republic за пореден път обедини най-плодотворните тенденции и даде стимули и нови измерения на изкуствата, на които е стожер.
Росица Йотковска
Зам. главен редактор на Public Republic

Rojden_Den
Снимка: Албена Зографова

Good_Music_Society
Снимка: Албена Зографова

Цитат
За мен беше изключително приятно да се прибера отново в уютното пространство на Public Republic. Казвам това, защото бях със списанието в първите му години, след което пътищата ни се разделиха за известно време. Сега се чувствам особено щатлив, че отново се пресичат и имам възможността да усетя неповторимото чувство на непринуденост и естествена красота, които винаги със свързвал със списанието и неговите създатели.

Истина е, че Public Republic промени живота ми по действително значим начин, за което доста малко хора знаят. Аз самият го осъзнах неотдавна. Присъствието ми на 5-тия рожден ден беше като сладко завръщане към позната история, която често препрочиташ, защото харесваш изразните й средства и обичаш героите.

Радвам се, че най-сетне успях да се запозная на живо с някои от представителите на екипа зад списанието – Яна Радилова и проф. Милена Кирова, които бяха главни “виновници” за реализацията и представянето на събитието. Те не свалиха усмивките си през цялата вечер, което за мен е от особено значение.

Благодаря ви за човешката атмосфера! Казвам човешка, защото са наистина малко събитията, на които мога да се почувствам просто човек сред приятели и да изляза от социалните си роли. Такава атмосфера се постига единствено с магия. Мисля, че вечерта ми даде възможност да науча поне една рецепта за създаването й: изкуство + искрени думи.
Бисер Вълов
APRA Porter Novelli

Rojden_Den_3
Снимка: Албена Зографова

Rojden_Den_1
Снимка: Албена Зографова

Цитат
От сърце Ви благодаря за хубавия празник по случай рождения ден на списанието Public Republic. За сина ми и за мен той е едно изключително преживяване, което никога няма да забравим. Като зрител, при това в известен смисъл изкушен, не мога да не отбележа изключително добрата организация на събитието и уникалната атмосфера, създадена от взаимомислието на домакини и гости.

Иска ми се да напиша много топли думи за чаровната водеща Яна Радилова, за компетентността на членовете на журито и, по-специално за умението на проф. Милена Кирова да приобщи към нея зрителите, за прецизно и премерено подбраната програма, която бе истинска награда за нас, присъстващите, за техническата й реализация и т.н. и т.н. В момента обаче съм едноръка (едната ми ръка е в гипс) и това е единствената причина да не продължа това възторжено писмо.

Благодаря Ви!

Радослава Илчева

Prof._Milena_Kirova
Снимка: Албена Зографова

Velemir_Dimitrov
Снимка: Албена Зографова

Citat
Събитието мина добре,”по план” и сценарий,но сякаш квартетеът беше онова,което счупи стандартите за литературно четене,усмихна хората и ги накара да се посъбудят за нашето свирене и тортата по-късно :)
Бояна Желязкова

Stefan_Bonev
Снимка: Албена Зографова

Nikola_Nikolov
Снимка: Албена Зографова

Цитат
Имам страхотни впечатления от организацията на събитието, защото то самото представляваше една прекрасна арт програма – наслада за дръзкия дух на всеки артист или просто човек, който се интересува от изкуството като форма на живот. Изключително впечатление ми направи проф. Милена Кирова, която съчетаваше умело маниерите на професор и истински ценител на красивото в литературата.

Освен резултатите от конкурса, които бяха представени с много вкус, програмата бе изпълнена и с поредица стилни изненади – добро съчетание на авангардни стилове в изкуството, както изобразителното, така и приложно, а и дори рецитеал на млади поети, които бяха приятно акомпанирани от млади музиканти, свирещи на цигулка с една особена лекота и ефирност. Радвам се, че сред наградените присъстваше и едно малко момченце, което едва на 10 г. бе развило до виртуозност речевата интерпретация.

Всеки един от наградените се почувства истински щастлив по моему от споделеното с публиката, която аплодираше качествата на творците, разнообразни по своите професии. За мен програмата в Червената къща остави отпечатък в съзнанието ми, именно и само с ясния знак, че всеки може да пише, стига да се почувства поне малко луд, за да дръзне …
Цветана Бонева

Atanas_Valov
Снимка: Албена Зографова

Dalia_Al_Halil
Снимка: Албена Зографова

Stoian_Gichev
Снимка: Албена Зографова

Monika_Vakarelova
Снимка: Албена Зографова

Beatriche_Lazarova_ot_imeto_na_Albena_Radionova
Снимка: Албена Зографова

Maria_Lipiskova
Снимка: Владислав Христов

Рубрики: Frontpage · Модерни времена · Новини · Сцена

Етикети: , ,

Прибави страницата Public Republic към фаворити
Artnovini

1 Kоментар за сега ↓

  • Hroni // 6 ное, 2011 //

    “…знак, че всеки може да пише, стига да се почувства поне малко луд, за да дръзне …” е белязал конкурса, както и събитието в Червената къща.
    Сърдечни поздрави за рождения ден на любимото издание Public Republic!
    Поздрави за организаторите на събитието и отличените в конкурса “Писането е лудост”.
    Бъдете, Приятели!

Коментирай