Public Republic Art Studio

Мнения на част от екипа на Public Republic за арт вечерта по случай петия рожден ден на списанието и награждаването в конкурса

25 октомври, 2011 от · 1 Коментар

5_godini_public_republic
Снимка: nikiphoto.com

Цитат Списанието ни е като река – вливат се нови извори, отделят се малки и големи ръкави… Но тече все по-пълноводна и по-пълноводна.
Мислех си го дни наред преди тази празнична вечер.
 
Ала в тази празнична вечер усетих какво точно е да си част от тази река. Да се радваш на младите приливи в екипа. Да гониш мечтите на първите, от извора преди 5 години. Да чувстваш удивлението и споделената радост на гостите, потопени в дълбоките ни места.
 
Като човекът по организацията ми се иска още нещо да се беше случило по-така. Ала като човека от реката се радвам на усещането за пълнота, което ме владее. А това, дето е можело да стана по-добре, ще бъде. В следващите ни срещи.
 
Защото сме река…

Людмила Йорданова

Good_music_society
Снимка: nikiphoto.com

rojden_den
Снимка: nikiphoto.com

iasen_vassilev
Снимка: nikiphoto.com

Nagrajdavane
Снимка: nikiphoto.com

ЦитатМного или малко са 1825 дни? Отговорът не е еднозначен – едни ще кажат „зависи за какво”, други ще бъдат категорични, че времето е много или малко. 1825 дни или 5 години са напълно достатъчни, за да избереш своя път и да поемеш по него.
На 24.10.2011г. се събрахме гости, приятели, читатели и автори на мултимедийното списание Public Republic в Червената зала на Червената къща в София (“Любен Каравелов” №15), за да озарим нашия път – пътят към културата, литературата, творчеството, мечтите, другостта, лудостта…
 
В хода на вечерта станахме свидетели на разнообразна смесица от разчупена поезия, кинетична скулптура, качествена музика и не на последно място огромна торта – атмосфера като на истински рожден ден! Не липсваха и бурни аплодисменти, и любопитни погледи, когато най-младият победител в конкурса „Писането е лудост” излезе на сцената. Убедихме се, че както за писането, така и за любовта няма възрастови граници, няма ограничения, дори и да поемеш риска да те помислят за мъничко луд.
 
За мен вечерта бе специална, цветна и незабравима – почувствахме се част от един екип, от едно неделимо цяло, което ни свързва, обединява и вдъхновява! Честит Рожден Ден, Public Republic!
 
Виолета Петкова
 

5_godini
Снимка: nikiphoto.com

rojden_den
Снимка: nikiphoto.com

Kvartet
Снимка: nikiphoto.com

nai_mlad_uchastnik
Снимка: nikiphoto.com

Цитат
Усетих рождения ден на Public Republic като личен празник – не само защото участвах в
подготовката и осъществяването на това прекрасно събитие, но и заради сплотеността на екипа и гостите. Всичко бяха толкова искрени, непринудени и емоционални! Видях щастие в очите на победителите, ентусиазъм в думите на проф. Милена Кирова и удоволствие от присъствието на сцената при изпълнителите. Хубавата музика, скулптурите, поезията, както и тортата и виното допринесоха за превръщането на петгодишния юбилей на нашия дом (както обичам да наричам Public Republic) в уютно приятелско събиране.

Искам да се възползвам от случая, за да благодаря на Люси за организаторското съдействие, на Роси за топлото отношение към победителите и гостите, на Виолета за любезното посрещане на гостите, на Криси за активното участие в награждаването, на журито, специалните гости и на всички, които пожелаха да станат част от нашата „микровселена“. Сърдечни „благодаря“ отправям към отговорния екип на Червената къща, към спонсорите, които позволиха това събитие да се случи, към фотографите и оператора, които отразиха празника. И накрая, но не и на последно място, поздравявам Good Music Society, Ангел Петков и младите поети, които обогатиха културната обстановка!

Натали, съжалявам, че не може да присъстваш на своя празник, но повярвай ми: духът ти се
усещаше в залата през цялото време!

Яна Радилова

1_rojden_den
Снимка: nikiphoto.com

Public_republic
Снимка: nikiphoto.com

Citat
Беше сладка и рзговорлива щуро-вечер! Думата „лудост“ като хляб за вдъхновението ни събра около себе си и всички луди за мъничко се почувстваха нормални! На нормалните не ми се мисли какво им е било! ;)

Кристина Никова

muzika
Снимка: nikiphoto.com

predstaviane
Снимка: nikiphoto.com

Citat
Вечерта беше хубава – когато се съберат много приятели на едно място, винаги се получава положителен енергиен баланс. Мария Липискова със заслужена награда за поезия, много приятно впечатление ми направиха текстовете на младия, но доста мъдро звучащ Велемир Димитров. Поетичното кабаре 4х4 отново беше на ниво, а страхотната музика на Good Music Society допълни приятното усещане на публиката.

Владислав Христов

nagrajdavane
Снимка: nikiphoto.com

nagrajdavane
Снимка: nikiphoto.com

Рубрики: Frontpage · Новини

Етикети: , ,

Прибави страницата Public Republic към фаворити
Artnovini

1 Kоментар за сега ↓

  • Керана Ангелова // 25 окт, 2011 //

    Браво!Честито!

Коментирай