Public Republic Art Studio

Artist of the Week – Стойо Петков

31 октомври, 2011 от · Няма коментари

Exclusivno_za_Public_Republic
Интервю на Виолета Петкова с младия фотограф Стойо Петков

Stoyo Petkov

Стойо Петков: “Фотографията, като всяко изкуство, дава различен поглед към света около нас.”

Би ли ни разказал нещо повече за себе си и за интереса ти в областта на фотографското изкуство.

Занимавам се с фотография от 2008 г. Интересът ми се засили, след като сестра ми започна да участва в международни състезания по аеробна гимнастика, където започнах да правя интересни снимки.

Kushta

More


Кое е най-важното и ценното, на което си се научил като ученик на доц. Никола Лаутлиев?

Първият ми учител беше Никола Лаутлиев, който ме научи на основите на фотографското изкуство и погледа на професионалист.

Priroda

Най-ценното, което ми даде, е вярата ,че не трябва да се отказвам, когато нещата не стават, както си ги представям, а постоянно трябва да опитвам, защото едно от най-ценните неща е личният опит. Човек се учи, докато е жив.

Priroda


Казваш, че обичаш да снимаш всичко, което ти се струва интересно. Има ли място, събитие, случка или конкретен момент, които са те впечатлили най-много?

Ходя на различни събития, но най-силно ме привличат спортните прояви. Едни от най-хубавите снимки направих по време на световното по аеробна гимнастика миналата година във Франция. Обичам да снимам пейзажи и архитектура.

Izgled

Наскоро си снимал за Федерацията по аеробна гимнастика. Какво е общото между спорта и фотографията? Какви сходни качества трябва да притежава един гимнастик и един фотограф, според твоите преки наблюдения?

Винаги могат да се открият прилики. Например постоянство, хъс, търпение да дойде твоят миг, когато ще достигнеш върха и успеха в това, което мечтаеш.

Aerobna gimnastika

Как би описал света, който виждаш през обектива?

Фотографията, като всяко изкуство, дава различен поглед към света около нас. Зависи как гледаш, какво искаш хората да видят, какво послание им носиш, това трябва да покажеш.

Nebe

Какво послание отправяш чрез фотографиите си?

Да виждаме красивото около нас. Да се стремим да го запазим.

Portret


Какви са бъдещите ти професионални планове? Би ли се реализирал в други области, освен фотографската?

В момента подготвям изложба. Това няма да стане скоро, защото искам да съм добре подготвен. Не съм мислил за други области, защото фотографията ми е страст.

Priroda

Izgled

Portret

Amfiteatur

Priroda

Aerobna gimnastika

Aerobna gimnastika

Стойо Петков е на 22 години от Пловдив. Занимава се с фотография от 2008 г. Обича да снима всичко, което му се вижда интересно. Работи като сток фотограф за dreamstime.com и fotolia.com. Често снимa модели за изработка на Book. През 2010 г. работи за Федерацията по аеробна гимнастика и заснема всичките им изяви в страната и чужбина.

Рубрики: Frontpage · Tворчество · Visual Art · Модерни времена

Етикети: , , , , ,

Прибави страницата Public Republic към фаворити
Artnovini

0 Kоментари за сега ↓

  • Още никой не е коментирал. Бъди първият!

Коментирай