Public Republic Art Studio

Фотоконкурс “Брегове. Срещи. Светове

16 август, 2011 от · Няма коментари

Bregove, Sreshti, Svetove

През лятото обикновено се отправяме към различни брегове – били те морски, речни, планински, духовни. Бреговете са обаче и още нещо – граница, но и нов хоризонт. Край, но и ново начало. Нещо, което оставяме, и нещо, към което се връщаме. Отправна точка за далечни плавания или тих пристан. Мостове или пропасти. Място на срещи – срещи между хора, представи, светове.

И така, играейки си един ден в пясъка на времето, от клуб „Будители“ решихме да организираме фотоконкурс под надслов „Брегове. Срещи. Светове“ със стремежа да наредим наесен една пъстра мозайка от летни впечатления под формата на фотоизложба (та дано с тази трайна туршия от снимчици изкараме по-леко студените зимни месеци). Конкурсът се осъществява с подкрепата на Държавната агенция за българите в чужбина и Академичната служба за чужденците към Кьолнския университет.

Условия за участие:
Уловените от вашия фотоапарат летни впечатления можете да изпращате до 30.09.2011г. на адрес [email protected] (до 10 снимки) заедно с информация къде и кога са заснети снимките, както и евентуално ваше заглавие и/или пояснениe. Снимките да бъдат с качество и големина позволяваща изпечатването в размер А3. Класираните на първите три места снимки ще получат награди, осигурени от Държавната агенция за българите в чужбина.

„Всеки истински живот е среща.“ (Мартин Бубер)

ЗА СТУДЕНТСКИ КЛУБ “БУДИТЕЛИ”

Създаден през 1996 г., клуб „Будители” е един от ветераните сред българските студентски сдружения в Германия. Основната ни цел е да помагаме на българските студенти с информация за следването и живота в Кьолн/Бон. Друга важна насока е организирането на културни мероприятия, които да представят различни аспекти от българската култура. Сред проектите, които досега сме реализирали, има фотоизложби, литературни четения, дискусии, театрални спектакли, народни танци и др.

Рубрики: Frontpage · Visual Art · Модерни времена · Новини · Около света

Етикети: , , , ,

Прибави страницата Public Republic към фаворити
Artnovini

0 Kоментари за сега ↓

  • Още никой не е коментирал. Бъди първият!

Коментирай