Public Republic Art Studio

,,Вектори‘‘ изложба минималистични фотографии на Владислав Христов в Хановер

17 юли, 2011 от · Няма коментари

Vektori

Един от най-новите бизнесцентрове в Хановер, Германия – Business Center Hannover http://www.businesscenterhannover.de работещ в сферата на бизнес комуникациите и виртуалните офиси, става домакин на първата самостоятелна фото изложба на Владислав Христов. 36 цветни и 9 черно-бели мималистични фотографии съставят този уникален по рода си проект, който ще бъде представен в офис пространствата на бизнесцентъра.

Идеята на организаторите в лицето на г-ца Луиза Славкова и г-н Гунар Клихе е той да стане средище не само на иновативни идеи и предприемачи, но и на съвременни творци от цял свят.

Откриване:
24 юли, 11:00 -18:00 часа
Business Center Hannover , Kampsriede 6a, Hannover, Germany

Повече за изложбата

През сградите постоянно протича енергиен поток, но как да подобрим този поток следвайки естествената циркулация от вън на вътре и от вътре на вън? Нужни са ни вектори, преносители на енергия, с които да се постигне този обмен. Вектори (от лат. vector – водещ) в билогията са преносители на ДНК , във фотографията ролята на вектор изпълнява снимката. Редица изследвания сочат, че фотографските изображения носят енергията на заснетия обект.

Експонирайки фотографии в обитаеми помещения, тези фотографии се явяват вектори преносители на енергия. Проект ,,Вектори‘‘ има за цел чрез фотографии-вектори да осъществи обмен между енергията носена от външните елементи на сградите и вътрешните помещения.

Векторите в конктетния случай са минималистични фотографии на детайли и външни повърхности на сгради. Тези фотографии се характеризират с чистота на линиите и точност на пропорциите, които допълнително увеличават и концентрират енергията на заснетите обекти. Вътрешните пространства, в които се излагат фотографиите вече носят енергията на външните елементи. В проект ,,Вектори‘‘ зрителите намиращи се или обитаващи тези пространства са не само свидетели на енергийната обмяна, но и преки участници в нея, образувайки заедно със сградата едно енергийно цяло.

Владислав Христов е роден през 1976 г. в град Щумен, България. Работи в областта на минималистичните форми – негова хайку поезия е публикувана в едни от най-престижните международни издания и е награждавана в конкурси. Член е на Световната хайку фондация. В последните години снима предимно минималистична фотография, участвал е в няколко сборни изложби, проект ,, Вектори,, е първата му самостоятелна фото изложба в Германия.

Част от творбите можете да видите на адрес:

http://www.vladpho.com/main.php?g2_itemId=3548

Рубрики: Frontpage · Visual Art · Модерни времена

Етикети: , , , ,

Прибави страницата Public Republic към фаворити
Artnovini

0 Kоментари за сега ↓

  • Още никой не е коментирал. Бъди първият!

Коментирай