Public Republic Art Studio

Artist of the Week – The Kandinsky Effect

13 юни, 2011 от · Няма коментари

Exclusivno_za_Public_Republic

Интервю на Десислава Берндт с The Kandinsky Effect

Превод от английски: Полина Георгиева

„Какво ще се получи, ако комбинирате американски саксофонист, самопровъзгласил се „абсолютен гринго” басист и барабанист французин, свирещ прогресивен джаз в Европа?” allaboutjazz.com

director & motion designer: manu meyre, painter: vassily kandinsky, composition VIII (1923), music band: the kandinsky effect, girl/boy song (edit)

Уорън, какво е музиката за теб и за групата?

За мен лично музиката винаги е била начин да изразя творческата си натура. За групата, мисля, музиката е просто извинение да се размотават с приятели и да творят:)

Кажи ни нещо за The Kandinsky Еffect? Какво означава името, как се събрахте като трио?

Започнахме като Warren Walker Trio през януари 2007г. Тогава за първи път свирихме тримата и изглежда, че проработи добре. След няколко месеца започнахме да свирим заедно доста често и всеки започна да пише музика за групата – започнахме да звучим като истинска музикална формация. В този момент и тримата знаехме, че не можем повече да се казваме Warren Walker Trio и първоначално променихме името само на „Кandinsky”. През лятото на 2007г. най-накрая сменихме името на The Kandinsky Еffect, тъй-като вече имаше камерен ансамбъл, който се казваше „The Kandinsky Trio”.

01
The Kandinsky Effect, Фотограф: Ian Holmes

Живееш и работиш в Париж. Защо реши да се преместиш там?

Всъщност, никога не съм го решавал. Първоначално дойдох тук през 2004г. да се видя с някои приятели и веднага започнах да свиря с други музиканти, да ходя на джем сешъни…Искрено заобичах този град, и просто никога не си тръгнах.:)

По какъв начин тази атмосфера се отрази на личността и музиката ти?

Градската атмосфера тук е прекрасна. Париж е град, където зад всеки ъгъл човек може да открие нещо красиво; това е невероятно вдъхновяващо! По отношение на музиката, градът е интернационален и предлага възможности да свириш с музиканти от цял свят. Заобиколен от хора, с толкова различни музикални възгледи, постоянно откриваш музика от нови култури или различен поглед към вече познати песни.

Какво най-много те изненадва, работейки с други музиканти?

Всеки път, когато свирим с „The Kandinsky Effect” е изненада! Толкова се забавляваме, докато свирим, че свеки път се получава нещо различно. Записваме всяко наше изпълнение и после ги преслушваме заедно. Удивително е да чуеш в какви музикални насоки се движим и как всяка нота, която единият свири, влияе върху другите членове на триото.

02
The Kandinsky Effect, Фотограф: Ian Holmes

Какво те вдъхновява?

Казано само с една дума – животът!

За какво мечтаеш?

В момента, тъй-като в Париж все още си е хладно, бих казал плажът:) По отношение на музиката, мечтата ми е да продължа да пътувам и да споделям музиката ни с хората на сцени по цял свят.

Какво е за теб най-голямото удовлетворение и най-голямото предизвикателство като артист?

Шансът да споделям музиката си с другите и да откривам нова музика, сам по себе си е удовлетворяващ. Откриването на нова музика не само е удоволствие, но и предизвикателство; да се опитваш да бъдеш свеж и в същото време да преоткриваш гласа си, комбиниран с инструмент – особено в работата ни на композитори, винаги е предизвикателство.

Какво бихте ни казали за настоящите и бъдещите си проекти?

Наскоро започнах да работя по два нови проекти; първият е проект за квартет наречен Dirty Elegance с Федерико Касагранде на китара, Жири Славик на бас, Николас Шарлие на барабани. Групата ще е абсолютно свободна – няма да имаме графици или предварително репетиран материал. Отиваме, свирим и се стремим изпълнението да е спонтанно.

Вторият проект е за дует наречен DUPLEX. Ще се състои от мен на саксофон и Алекс Стюарт на китарата. Преработили сме много известни рок и електронни парчета за саксофон и китара.

Откъде могат да бъдат закупени албумите ви?

Можете да ги намерите на itunes, amazon, cdbaby, и при всички останали големи онлайн търговци.

Дати на концерти и турнета( извадка) :

Юли – Musicamdo Jazz Festival, Италия.
Октомври – продължително турне от 20 концерта на западния бряг в САЩ, включително представление на Angel City Jazz Festival в Лос Анджелис.

www.kandinskyeffect.tk
www.myspace.com/thekandinskyeffect
www.myspace.com/warrenwalker

The Kandinsky Еffect са:

Уорън Уолкър – Саксофон/Ефекти
Гаел Петрина – Бас/Ефекти
Тибалт Периард – Барабани

The Kandinsky Еffect са модерен джаз-ансамбъл, едновременно мощни и чувствителни в уникалното си звучене. Те постоянно търсят нов начин да импровизират с джаз идиома. The Kandinsky Еffect свирят на границите на джаз, рок, електронна музика, хип-хоп и експериментални мелодии, търсейки свобода на изразяване. Тенор саксофонист, басист и барабанист умело играят с цветове, звуци, форми и ритъм, за да създадат едно богато и неповторимо музикално преживяване.

Рубрики: Frontpage · Незабравимо · Около света · Сцена

Етикети: , , ,

Прибави страницата Public Republic към фаворити
Artnovini

0 Kоментари за сега ↓

  • Още никой не е коментирал. Бъди първият!

Коментирай