Public Republic Art Studio

Международен конкурс за пиеса на младежка тема

7 юни, 2011 от · Няма коментари

Театралният център за младежка публика в Централна и Югоизточна Европа – „Theatre Epicentre” в сътрудничество с театрална компания „Ангели”, Лондон обявяват конкурс за написване на пиеса за млади хора над 14 години. В конкурса участват седем държави – Босна и Херцеговина, България, Черна Гора, Хърватия, Словения, Сърбия и Македония.

Целта на организаторите е да поощрят и мотивират писането на драматургия за млада аудитория в южнославянските страни, да популяризират драматургията и да направят видими усилията по създаване на актуални текстове за тийнейджъри извън страните, в които те са написани.

Най-добрите текстове от Босна и Херцеговина, България, Черна Гора, Хърватия, Словения, Сърбия и Македония ще бъдат публикувани в сборник на оригиналния си език и ще бъдат преведени на английски.

Представянето на сборника ще се състои през ноември следващата година, в Лондон. Някои от спечелилите пиеси ще бъдат представени в театри, които за членове на „Theatre Epicentre”, в съответните страни на кандидатите.

Темата на пиесите е свободна, но текстовете трябва да бъдат предназначени за деца над 14 години.

Журито на конкурса е съставено от членове на „Theatre Epicentre” от всяка от съответните страни. Текстовете трябва да бъдат получени до 1 септември, 2011 на адреса на българският представител на журито – Кремена Димитрова – [email protected]

Финалистите ще бъдат обявени на интернет страницата на „Theatre Epicentre” (www.theatre-epicentre.org) на 19 декември, 2011.

Рубрики: Frontpage · Модерни времена · Новини

Етикети: , ,

Прибави страницата Public Republic към фаворити
Artnovini

0 Kоментари за сега ↓

  • Още никой не е коментирал. Бъди първият!

Коментирай