Public Republic Art Studio

“5 пиеси” от Елин Рахнев

29 май, 2011 от · Няма коментари

Нова книга на Елин Рахнев – с пет пиеси

Елин Рахнев е автор на четири книги с поезия и седем пиеси. Настоящото издание включва пиесите “Боб”, “Фенове”, “Маршрутка”, “Прозорецът на Йонеско” и “Тест”.

Elin Rahnev pet piesi

Из „Тест”

Записа всички курсове, които можеше да се запишат. Научи компютър, езици, технологии. Взе всички стипендии, които ти бяха необходими. Печелеше проекти. Стана модерен човек. Такъв, от какъвто това общество се нуждае. Подготви се за живота както трябва. Онези отрепки, какво?… Какво повече? Какво повече? Сега просто трябва да натиснеш едно копче и ставаш част от Компанията. Колко души на този свят могат да станат част от нея? Колко, кажи ми, колко… Светът просто трябва да върви напред. Непрекъснато да се развива. И ти си част от това…

Боклуците, отрепките, музикантите трябва да бъдат веднъж завинаги стъпкани, унищожени, изкормени. Жлъчките им да висят от балконите на офисите като слипове, за назидание. От кръвта им да се направи веро или прах за пране, с което вечер да се почистват супермаркетите, моловете, веригите за бяла и черна техника, веригите за офис оборудване… От стомашните им сокове трябва да се произведе боя, с която работещите граждани да лъскат обувките си. От костите им трябва да се произвеждат клавиатури, лазерни и мастилено-струйни принтери, скенери, тонери…

Зa автора:

Елин Рахнев е български писател. Роден на 3 юли 1968 г. в София. Завършил е Специална педагогика в СУ “Св. Климент Охридски”, а по-късно учи режисура в НАТФИЗ в класа на Крикор Азарян.

Работил е като журналист във вестниците “Денят” и “Континент”. Четири години е издател и главен редактор на “Витамин Б” – списание за литература и поезия. В периода 2000-2003 г. е драматург на Народния театър “Иван Вазов”, създава “Театър на последния етаж”. От 2006 г. до 2009 г. е драматург на Държавния сатиричен театър “Алеко Константинов”.

Основател и сценарист на предаванията “Кръгове” по БНТ и “Невалидно” по bTV, автор в “Суматоха” и “Панорама”. Водил е редовни рубрики във вестник “7 дни спорт”, списание “Тема”, списание “Его”. От септември 2009 г. по телевизия Pro.bg всеки делничен ден от 9 часа върви авторското му предаване “Арт трафик” с водеща Петя Дикова.

Автор е на стихосбирките “Съществувам”, “Развяване на минзухара”, “Октомври”, “Канела” (2008) и на пиесите “Боб”, “Флобер”, “Високата есен на твоето тяло”, “Кукувицата”, “Фенове” и “Маршрутка”. Пиесите и стиховете му са преведени на над 20 езика.

5 piesi

Издателство Фама

Година на издаване: 2011
Корици: меки
Език: български
Цена: 14 лв.

Рубрики: Frontpage · Tворчество · Модерни времена

Етикети: , , , , ,

Прибави страницата Public Republic към фаворити
Artnovini

0 Kоментари за сега ↓

  • Още никой не е коментирал. Бъди първият!

Коментирай