Public Republic Art Studio

“Апокалипсисът идва в 6 вечерта” на фестивал в Ню Йорк

1 март, 2011 от · Няма коментари

Людмила Йорданова

georgi_gospodinov

Пиесата “Апокалипсисът идва в 6 вечерта” от Георги Господинов ще бъде представена на фестивала hotINK at the LARK в Ню Йорк.

Отличените пиеси ще бъдат представени с четене на маса, осъществено от водещи бродуейски режисьори и актьори пред избрана театрална публика и хора от бранша в LARK Play Development Center, в сърцето на Манхатън.

Миналата година заради тази пиеса Господинов взе „Аскеер” за най-добър драматуртичен текст през 2010г.

“Апокалипсисът идва в 6 вечерта” може да бъде видяна в София на сцената на Малък градски театър “Зад Канала”. Режисьор е Маргарита Младенова.

Как пиесата стигна до фестивала?

Това е международен конкурс, имах английски превод (на Анджела Родел) и го пратих по мейла.

Класираните пиеси, 9 от 300, ще бъдат дадени на известни НюЙоркски режисьори, които ще направят интензивни кратки репетиции с актьори и ще представят пиесите пред продуценти, критици, публика.

Ще бъде представена с четене на маса – какво е твоето усещане, как ще бъде посрещната?

В пиесата става дума за това, че Апокалипсисът е много лично нещо. А само личното може да бъде универсално. Ще бъде любопитна тази среща с американското ухо и око, които иначе са навикнали да гледат на апокалипсиса повече като грандиозна катастрофа, като филм блокбастър, като нашествие, сблъсък с астероид и пр. Моята пиеса по-скоро предлага да видим и се вслушаме в онова, което става в минутата преди. Във всеки случай ще е интересно.

Рубрики: Frontpage · Мрежата · Новини

Етикети: , , , , , ,

Прибави страницата Public Republic към фаворити
Artnovini

0 Kоментари за сега ↓

  • Още никой не е коментирал. Бъди първият!

Коментирай