Public Republic Art Studio

Премиера на романа на Керана Ангелова – “Улицата на пеперудите”

15 октомври, 2010 от · 4 Коментара

Петя Хайнрих

pokana_kerana_angelowa

Новият роман на Керана Ангелова “Улицата на пеперудите” е вече по книжарниците. Жителите и гостите на Бургас имат възможността да се срещнат с авторката, да получат автограф и да зададат всичките си въпроси във вторник, 19.10.2010, в Кукления театър. Начало: 17:00 часа.

Петя Х. : Защо премиерата ще бъде в Кукления театър. Има ли някаква интересна особеност на този избор? Струва ми се вълшебно.

Керана Ангелова: Там харесвам, макар да няма връзка с моите истории. А може и да има, знам ли – едни паяжинни нишки из целия роман дърпат назад към детството… В този театър е задушевно, знаеш. Има пиано. Сцена. Светлина. Тъмнина. Тишина. Полушепоти. Магии. Там е мястото, да.Да тръгнеш по “Улицата на пеперудите” е лек и безболезнен начин да се превърнеш в Алиса (в страната на… световете). Защото новият роман на Керана Ангелова е разлистваща се Вселена, плавно разширяваща се, прецизна постройка на принципа на калейдоскопа, кодовете и огледалните входове към различни пространства, роман за синхронността на времена и светове.

И докато четеш, законно е да се попиташ: “Какво удържа повествованието?” Една история, която само привидно е за пожар. Тя е като прословутият Минотавър, чака те точно в центъра на лабиринта, почти на финала и всички герои са неволните нишки, които ще те преведат до нея.

Още не знаеш, но стигнеш ли дотам, непременно ще погледнеш назад, защото светлината, която тя хвърля, променя всички останали светове. В “Улицата на пеперудите” героите могат да бъдат четени по един начин, ако си в началото на романа и по друг – ако наближаваш финала.
Или иначе казано “човек вижда толкова, колкото знае”.

Ина Иванова, първи впечатления на читателя

Рубрики: Frontpage · За творчеството · Модерни времена · Новини · Сцена

Етикети: ,

Прибави страницата Public Republic към фаворити
Artnovini

4 Kоментара за сега ↓

 • pinyo // 15 окт, 2010 //

  Добре ни заварила, Керана! По Улицата на пеперудите има много житейска опитност, която и аз споделих – както казва Ива, колкото съм могла. Но пък сега знам повече… И ти благодаря!

 • Teddy // 19 окт, 2010 //

  Благодаря ти, Керана…
  “Улицата на пеперудите” е невероятна, още летя с пеперудите и гася огньовете в себе си.
  Прекрасна си, както винаги…

 • Ekaterina Grigorova // 20 окт, 2010 //

  Uspeh na knigata i ot mene, mila Kerana!

 • kerana ang // 20 окт, 2010 //

  Благодаря, Теди и Екатерина – пожеланията за добър път са важни и за книгите…

Коментирай