Public Republic Art Studio

Multimedia Box: Карвингът – изкуството, което превръща храната в шедьовър

5 септември, 2010 от · 1 Коментар

Анелия Ангелчева

“Човек има нужда от красота, а красотата, това е изкуство” – Райна КабаиванскаНестандартни, но красиви и съблазнителни, съвършено изваяните фигурални композиции от плодове и зеленчуци пресъздават всичко – от цветя и животни, до случки и събития.

Карвингът е изкуство, което носи полъха на екзотичната култура на Изтока, съчетвайки я умело с естетичната наслада, която този вид изкуство буди. Заражда се в Китай преди около две хилядолетия, но всъщност страната, на която дължим популярността на извайването на плодове и зеленчуци, е именно Тайланд. Майсторски създадените кулинарни изкушения наподобяват своеобразни скулптури, които с помощта на малко изобретателност и повечко въображение биха могли да се превърнат в шедьоври.

Плодовите и зеленчуковите миниатюри въплъщават всякакви образи – странни и чудати форми, които само фантазията може да сътвори, или пък такива на цветя, предмети, хора и животни.

Жаждата за красота, дълбоко залегнала в природата на човека, несъмнено е отразена и в този вид изкуство. Тази своеобразна резба от плодове и зеленчуци създава кулинарни шедьоври, които очароват със своята красота и неповторимост. Именно карвингът е изкуството, което ще пренесе необикновената атмосфера на азиатската кухня директно на Вашата трапеза.

Рубрики: Frontpage · Модерни времена

Етикети:

Прибави страницата Public Republic към фаворити
Artnovini

1 Kоментар за сега ↓

  • Емилия // 5 сеп, 2010 //

    Наистина много красиво,а и със сигурност-вкусно!

Коментирай