Public Republic Art Studio

Програма на център за култура и дебат “Червената къща” (05.07 – 09.07)

3 юли, 2010 от · Няма коментари

Шарения

изложба-пърформанс с автори Николета Карайончева, Радостина Йорданова, Стоянка Нецова и Лора Динева, ученици в НУИИ “Илия Петров”

30 юни – 16 юли 2010

всеки ден между 15.00 и 19.00 ч., без събота и неделя

зала “Пеша Николова”

Нещо неопределено и несъвместимо, което включва някакви цветове и усмивки на четири тийнейджърки + -. Вход свободен за хора – любители на случайността и/в изкуството. Ще има дебютен търг на част от картините! Събитието отбелязва края на груповата работа с артистични средства, водена през учебната 2009-2010 от Георги Камбуров и Юлиана Сайска.

Груповата работа в НСОУ “София” през учебната 2009-2010 година е част от проект „Креативност в училищното ежедневие” на Магистърската програма “Артистични психо-социални практики” на НБУ.
Проектът се реализира с подкрепата на Тръста за гражданско общество в Централна и Източна Европа.

Вход свободен

Да пишеш история – София прайд 2008 и 2009 през очите на участници

фотоизложба на Кристина Николова и Георги Златарев

22 юни-30 юли 2010

всеки ден между 15.00 ч. до 19.00 ч., без събота и неделя

зала „Гъливер”

Репортажни фотографии от двата софийски гей прайда, състояли се до момента, заснети от двама участници – Кристина Николова и Георги Златарев. По време на изложбата след 5 юли ще бъдат включени допълнително и фотографии от тазгодишното Sofia Pride събитие.

С финансовата подкрепа на ФРГИ.

Вход свободен

С торба и портмоне – какво би си купил?

дискусия

06 Юли 2010 г.

19.00 ч.

зала “Пеша Николова”

Дискусията има за изходна точка интердисциплинарния проект „Торба и портмоне“ на група млади визуални артисти и дизайнери. Проектът изследва група от 8 души “консуматори”, които получават по 100 лв. в екоторба-портмоне и задачата да ги харчат, като запазват артефакти от покупките си. Разказите на всички участници за преживяванията им по време на купуване са превърнати във видеоинтервюта, а група от осем визуални артисти рисува илюстрации за всеки отделен “консуматор”. Илюстрациите се отпечатват върху торбите и ги превръщат в лимитирана серия дизайнерски предмети, вдъхновени от “образите” на своите консуматори. Задаваме си въпросите какво виждаме, когато незабележимите, ежедневни актове на консумация са поставени в центъра на вниманието? Какво казват предметите, които притежаваме, за всеки от нас? Какво сме повече – консуматори, артисти или граждани? Мислим заедно със специалисти по маркетинг, визуални артисти, антрополози и потребители.

Повече информация на www.torbaportmone.com.

На български език.

Вход: 2/1 лв.

Първа любов

театрален спектакъл по Самюъл Бекет

06 Юли 2010 г.

20.00 ч.

Червена зала

Режисура и концепция: Нина Боянова; сценография: Армандо Костантино; звук: Алекс; продукция: Н2О Филм; превод: Мария Коева; с участието на Леонид Йовчев, Павлин Димитров; адаптация: Матю Дж. Ган и Нина Боянова.

Любовта и смъртта като двойка любовници, надпреварващи се за свой дял от човешката душа. Раздвоени в своето „Аз” и „Не-Аз”, недоумяващи целта, с която са доведени на бял свят, двамата герои страдат от начина, по който съществуват, което изглежда далеч по-просто от това да не съществуваш, защото: „Когато си, знаеш какво трябва да сториш, за да бъдеш в по-малка степен, а когато не си, ставаш кой да е и вече няма начин да се размиеш.” Реалността се повтаря ден след ден за двамата герои, докато се случва нещо, което нарушава рамките на съзнанието им – една жена, облечена в думи, същество без конкретно лице и възраст, но носещо силата да променя реалност… до момента, в който реалността не й отстъпва мястото си, за да изпълни пространството със светлина, не толкова ярка, колкото неизменна…

Спектакълът е носител на трета награда за режисура и актьори на Националният фестивал на малките театрални форми, гр.Враца, 2010.

Допълнителна информация можете да прочетете тук.

На български език.

Продължителност: 60 мин.

Вход: 8/6 лв.

09 Юли 2010 г.

Поради технически причини дискусията “С торба и портмоне – какво би си купил?”, предвидена за 9 юли (петък) от 19.00 ч. в Червена зала, ще се проведе на 6 юли (вторник) от 19.00 ч. в зала “Пеша Николова”. Предварително закупените билети важат без презаверка.

Молим да ни извините за причиненото неудобство.

Духът намира тялото

Постоянна експозиция на скулптури на Андрей Николов

15.00 – 19.00 ч.

всеки ден без събота и неделя

зала “Андрей Николов”

Вход свободен

прочети повече

Рубрики: Frontpage · Новини

Етикети: , ,

Прибави страницата Public Republic към фаворити
Artnovini

0 Kоментари за сега ↓

  • Още никой не е коментирал. Бъди първият!

Коментирай