Public Republic Art Studio

Светлана Генчева-Съни с нова самостоятелна изложба

4 юли, 2010 от · 2 Коментара

Текст: Косара Белниколова/Галя Младенова
Снимки: Николай Николов

IMG_7833

IMG_7825

На 26 юни, в рамките на малкия сезон на театър Сфумато, се състоя откриването на втората самостотелна изложба на младата и талантлива българска художничка Светлана Генчева – Съни.

snimka
снимка: Зорница Генова

Събитието протече в уютната и приятна атмосфера на близки, приятели и почитатели на художничката, които в съботната вечер бяха решили да се заредят с позитивна енергия.

А енергия определено имаше – тя идваше от нежността и красотата на дванайсетте й „вълшебни картини”, чиито своеобразен автор е Тhe Storyteller, разказвачът на приказки. Приказки, които отвеждат човек към света на съкровените, лични и наивни мечти, предизвикващи смиреност, носталгична усмивка и желание да останеш за дълго в техния свят.

IMG_7820

Изложбата, която ще продължи до 5 юли, приключи с чаша вино и ръчно правени сладки, които прекрасно допълниха приятното изживяване.

Ето какво сподели Съни специално за Public Republic:

„Проектът „The Story teller” включва 12 маслени приказки, които са мои лични преживявания. Изложбата отново е много женска, само че този път пресонажът е един – разказвачът, който наблюдава отстрани и разказва тези истории. Това не са просто илюстрации, а индивидуални емоционални изживявания. ”

IMG_7826

IMG_7827

Рубрики: Frontpage · Visual Art · Модерни времена · Новини

Етикети: ,

Прибави страницата Public Republic към фаворити
Artnovini

2 Kоментара за сега ↓

Коментирай