Public Republic Art Studio

Tri O Five: “Любовта към музиката ни събра – това е общото между нас”

13 март, 2010 от · 2 Коментара

Интервю на Петя Петкова с група Tri O Five

305

“Tri O Five” е българска група, която създава авторска музика, продуцира и ремиксира в стила “jazzy-groovy house” и чрез многобройните си концерти се радва на широка популярност. Всяко от изпълненията на “Tri O Five” е уникална смесица от семплиране, наслагване на бийтове и риъл тайм ефекти, саксофон, кийборд, китари и вокал в реално време.

Основните фактори, придаващи уникалност и стил на групата са техния талант и професионализъм, позволяващи на тези изключителни музиканти да покажат качествен пърформанс всеки път.

Уникалната авторска музика на формацията придава едно ново течeние на българската сцена и оформя стила на множество клубни и VIP партита. Те оформят музикалния стил на партитата за Вим Вендерс, кувейтския Шейх Бадер, Ева Херцигова и Каролине Шойфеле, Lux Only и много други.

305_1

Какво се крие зад името на групата “Tri O Five”?

Нещо неописуемо. По време на едно от първите ни участия на Медийния Фестивал в Албена, Майкъл покани всички желаещи за автър парти, да дойдат в хотелската ни стая 305. Така се и роди името 305- стая за купон.


Tri O Five – “Back to U”

Кой е вашият стил?

Tri O Five е нашият стил – Джази-грууви хаус, фънк, соул – колаборацията от тези стилове.

Любовта към музиката ни събра – това е общото между нас. А това, че сме различни е нашата формула за успех, ние сме отворени към всякакви музикални стилове.

12944_1158807661623_1570730701_30409717_773320_n

С кои български изпълнители сте си партнирали?

На сцената сме си партнирали с много изпълнители, нямаме записани песни с никой засега, но съвсем скоро ще видите и чуете. В момента работим върху завършването на двоен албум, в който ще се включат някои от колегите ни, но това ще запазим в тайна, за да е изненада

12944_1158807421617_1570730701_30409713_1084615_n

Какво ви свързва с Fashion TV, M-tel, Muratti и 2 Delicious Recordings?

Желанието им да работят с Tri O Five.- те ни избират заради нашата авторска музика. А ние сме доста продуктивни- винаги имаме по няколко нови парчета и още толкова идеи.

ZI1K6691

Имате ли си лидер в групата?

Tri O Five е лидера, сбора от мненията ни.

Tri_O_Five

Звученето ви е уникално и свежо. Как създавате една песен?

Това може да е дълъг процес, но може да стане мигновено. Няма формула за създаване на музика, просто се пускаме по течението и така…

Майкъл: В творчеството винаги трябва да се използва най-добрият инструмент – умът. Без значение какво се случва финансово, музиката ще бъде решаващ фактор. Музиката е начинът и начинът е музиката. Човечеството трябва да има чувство за универсалната любов, която е в музиката.

12944_1158807701624_1570730701_30409718_3741039_n
Майкъл


Tri O Five – “We Are One”

Разкажете ни как се събрахте.

С кастинг на който участваха над милион души от цялата вселена :) ) Благодаря :) )
Без абсолютно никаква идея за сериозна работа, запознахме се случайно първо ние тримата Десо, Илко и Майкъл и се събрахме да се забавляваме в студиото – така спонтанно се родиха първите ни неща и не след дълго към нас се присъедини и Тони.

Майкъл: Висша сила контролира нещата, тя обедини силите и музиката в началото, сега ние сме музикална сила, която е разпознаваема.

12944_1158807781626_1570730701_30409720_4206960_n
Антони

Може ли всеки от вас да се опише с по няколко думи?

Илко: Обичам работата си , винаги се забавлявам и редовно закъснявам за репетиции след парти.

Десо: Трудно бих се описал сам, но съм щастлив с това което правим.

Тони: За истинската музика съм аз.

Майкъл: Аз съм музикален човек.

Deso
Десо

Какво ви мотивира да продължавате активно да ни радвате с изкуството си?

Учудваме се от себе си какви идеи имаме и ги осъществяваме дори в момент, когато държавата ни мачка и това ни държи:)))

Любовта и емоцията, страхотния заряд който получаваме от хората ни мотивира да работим .

Dj_ilko
Илко

През 2007-а година излиза промо диска, носещ името на групата, а през 2009-та – “Let’s Start Over” – CD с български диджей миксове. Има ли проект за нов албум?

Както казахме по-рано – в момента го довършваме…Целта е да впечатлим ценителите на хубавата и качествена музика с един прекрасен продукт. Той ще бъде в две части – lounge side и club night.

Преди него ни предстоят ново видео и сингъл към него, и още два релийза за чуждестранни лейбъли. Най-новата ни песен “No Where To Go” вече звучи по радиостанциите в Щатите – промо преди официалния релийз.

Сингълът ще бъде издаден от американския лейбъл Blockhead Recordings на винил и digital, заедно с ремикси на водещи американски диджеи, а “Rollin” ще бъде ремиксирано от Dj Le Roi и Mirko Esposito и ще излезе за Deeptown Records.

Готвим албума повече от година и вече е почти готов. Планираме да излезе в началото на лятото и да го промотираме с турне в няколко града.

Wah_Tony

Кои са предстоящите дати на участията ви и къде можем да ви слушаме на живо?

19 Март – Black Label, София

03 Aприл – Голям Великденски концерт във Варна, Морско Казино

10 Aприл – Sofia Live Club, София

16 Aприл – Soho, Пловдив

Илин Гривишки /Dj ilko/-Топ-диджей и продуцент малко повече от десетилетие, един от малкото БГ диджеи, изявяващи се извън страната.

Майкъл Флеминг/aka Lexus/- Дълбокият соул вокал на Майкъл притежава мекотата и душевността на истински афро-американец, а самият той има невероятната способност да поддържа всеки път партито колоритно, енергично и фънки.

Десислав Иванов /Desso/ – Свирейки на саксофон и пиано едновременно, той придава на всяко изпълнение истински възможности за импровизация.

Антони Рикев /WahTony/- Един от най-уважаваните китаристи на своето поколение, съвършен професионалист, той се изявява на най-престижните събития в страната и чужбина.

Tri_O_Five_2

Снимки: Личен архив на Tri O Five

Рубрики: Frontpage · Сцена

Етикети: ,

Прибави страницата Public Republic към фаворити
Artnovini

2 Kоментара за сега ↓

  • иванка // 16 мар, 2010 //

    Благодаря, страхотна музика.

  • error.psend.com // 19 фев, 2018 //

    Vamos acertar mais sobre isso cedo a adotar.

Коментирай