Public Republic Art Studio

Николай Гундеров стана главен режисьор на театъра с най-голяма сцена в Чехия

2 ноември, 2009 от · 6 Коментара

Милена Андреева

Nikolay Gunderov

Младият, но много талантлив Николай Гундеров, стана главен режисьор на театъра в град Мост, който разполага с най-голямата сцена в Чешката република. Там вече се играят две постановки на Гундеров, който е завършил театрална режисура и драматургия в Академията за изящни изкуства в Прага.

Само преди броени дни беше световната премиера на мюзикъла „Мадони“, която премина с изключителен успех, според театралните критици, дошли специално за нея от Германия и Холандия.

Postanovka

В мюзикъла участват около 40 души – танцьори и жива музикална група, а действието се развива през 80-те години на миналия век, като автор на текста е чешкият емигрант по това време Филип Вогл.

Творческият екип, създал „Мадони“, получи покана да се представи на фестивал в Германия през 2010 г. Другата постановка, която привлича театралната публика в северния чешки град Мост, е „Госпожа Министершата“ по Бранислав Нушич.

Nikolay Gunderov

През новата година главният режисьор Николай Гундеров планира да постави пиесата „Фенове“ на българския драматург Елин Рахнев в театъра на Кладно. Точно в този чешки град българинът получи поредното си голямо признание – наградата за най-добра постановка на годината за спектакъла си „Детектор на лъжата“.

Същевременно с популярния актьор Филип Трифонов Гундеров има амбицията да възстанови на сцената спектакъла „Аудиенция“ по Вацлав Хавел.

Nikolay Gunderov

През тези дни директорът на Народния театър „Иван Вазов“ Павел Васев покани шуменския режисьор в София, за да обсъди с него реализацията на нова постановка в столичния Храм на Мелпомена.

А на 30 и 31 октомври във Варна беше представено най-гледаното досега в Сатиричния театър представление „Натрапникът“ с режисьор Николай Гундеров.

В софийската „Сатира“ продължава да се играе и комедията от френския автор Франсис Вебер „Вечеря за тъпаци“, която също напомня за режисьорското майсторство на Николай Гундеров.

Nikolay Gunderov

Снимки: Мартин Савов

Рубрики: Frontpage · Новини

Етикети: , , ,

Прибави страницата Public Republic към фаворити
Artnovini

6 Kоментара за сега ↓

 • Пламен Георгиев // 3 ное, 2009 //

  Честит рожден ден на 2 ноември!
  НИКИ, бъде все така
  безумно талантлив на сцената
  и чудесен приятел в живота!
  Ти вече си покорил Вселената,
  затуй до бездарен шеф недей се мота…
  Когато си далеч и ни е тежко,
  твоята драматургия ни освежава!
  Благодарни си пием пивото чешко,
  че Съдбата теб ни дарява!…

 • Emilia Avginova // 3 ное, 2009 //

  Здравей, Ники! Радвам се много на твоите успехи!!! Обаждай се по-често, като се връщаш в България или връщай се по-често, за да се обаждаш:))))))
  Топли поздрави от студеното В. Търново

 • Катерина // 3 ное, 2009 //

  Поздравления!!!

  Само с финалната формулировка не съм съвсем съгласна – все пак режисьор на “Вечеря за тъпаци” е Менцел и е меко казано пресилено да се напише, че име като това “напомня за режисьорското майсторство на Николай Гундеров”.

 • Катерина // 3 ное, 2009 //

  И все пак не е докрай случайна съпоставката – както и приятелството – между двамата :)

 • nikolai atanasov // 4 ное, 2009 //

  браво Ники! много се гордея с тебе!!

 • Museau de la Noir // 9 ное, 2009 //

  ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН ! ЧАКАМЕ ТЕ ДА ПОСТАВИШ С КОМИТЕТ “КРУМ СТРАШНИЙ” КРИВОРАЗБРАНАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ В КЪЩАТА МУЗЕЙ – ДОБРИ ВОЙНИКОВ ИЛИ В ПАНЧО ВЛАДИГЕРОВ – КЪДЕТО КАЖЕШ.

Коментирай