Public Republic Art Studio

“Човекът, който…” е новата поетична книга на Божидар Пангелов

22 октомври, 2009 от · 6 Коментара

Заповядайте на премиерата на “Човекът, който…” и на рождения ден на автора!

Chovekat

Издателство “Пергамент” и книжарници “Пингвините” ви канят на премиерата на книгата на Божидар ПангеловЧовекът, който…
къде:
София, “Ориндж Център”
кафе-книжарница “Пингвините”
ул. “Граф Игнатиев” 18
(последен етаж)

какво:
Представяне на книгата, авторско четене, автографи
Изложба на графики
от художника на корицата Лилия Пангелова
кога:
23 октомври (петък), 2009 г., от 18.30 ч.
Вход свободен!

След стихосбирките „Четири цикъла” (Буквите, 2005, в съавторство с Ваня Константинова), „Делта” (Омофор, 2005) и „Момичето, което..” (Арс, 2008) в творческата биография на Божидар Пангелов логично следва и поетичната книга “Човекът, който…” (Пергамент, 2009).

Божидар Пангелов е роден и живее в София. По образование е икономист. Под псевдоним bogpan е широко известен със стиховете си, публикувани в интернет литературни сайтове. Публикувал е и в периодичния литературен печат – в сп. “Глоси”, сп. “Страница”, участвал е в няколко антологични сборника с поезия.

Ваня Константинова за “Човекът, който…”:

„Човекът, който…”? Представете си мъж, който случайно е изпуснал сред облаците детско хвърчило – той е изненадан, но без огорчението на детето, погледът му следи полета с една спокойна и вглъбена радост, защото той отдавна е разбрал – не можеш да загубиш нищо, защото нищо не можеш да притежаваш, можеш само деликатно да съзерцаваш света и да се радваш на битието, като го назоваваш пестеливо с най-красивите изрази, които познаваш. Ако този човек е решил да се разкрие пред нас, едновременно зрял и по детски обичлив, насмешлив, но и малко тъжен, понякога приповдигнат, по-често уморен, какъв по-добър начин да го направи, от това да напише една книга за себе си и за всички нас, която да ни подари за своя 50-ти рожден ден?

Не зная дали тази книга ще ни помогне да разберем по-добре Б.Пангелов, неговите стихове, неговата житейска философия. Тя обаче със сигурност ще помогне и на непознатия читател да го обикне, заради бистротата на думите, заради чистотата на сърцето.

Ако имате време и ви се прииска да сме заедно на този ден, заповядайте, ще се радвам да се видим. Ако предпочитате да четете добра поезия насаме, просто вземете тази книга. Сигурна съм, че авторът-рожденик ще получи добрите чувства на много приятели. За мен е достатъчно, че един човек, когото много обичам и ценя, му пожела успех. Аз ще се опитам да го направя без прекалено вълнение в петък, на 23-ти, една хубава дата.

Рубрики: Frontpage · За творчеството · Сцена

Етикети: , ,

Прибави страницата Public Republic към фаворити
Artnovini

6 Kоментара за сега ↓

 • Георги Милев за “ Човекът, който…“ « bogpan – блог за авторска поезия // 22 окт, 2009 //

  [...] Милев за “ Човекът, който…“ “Човекът, който…” на Божидар [...]

 • bogpan // 22 окт, 2009 //

  Нека рожденните дни да продължават!

 • mislidumi // 22 окт, 2009 //

  Честит Рожден Ден, Божидаре!

  Бъди здрав и винаги с поглед за красивото, човеко, който… когото имам честта да нарека свой приятел. Успешна премиера, шарени гости и всичко, което прави един юбилей незабравим.

  Честито!

  Петя

 • bogpan // 23 окт, 2009 //

  Благодаря ти, пъстроцветно момиче! Приятел, чудесна дума за човек, креативен и можеш. Човекът – Петя.
  Бъди щастлива!
  Божидар

 • Natalie // 23 окт, 2009 //

  Нека да е честит рожденият ти ден, здраве, вдъхновение и много споделенеи мигове на радост и удовлетворение ти пожелавам.
  Успех на книгата и вярвам, че ще намери истинските си читатели! Ще се радвам да мога да я прочета. Жалко, че съм тполкова далеч, но мислено ще присъствам на премиерата днес. Успех!

 • bogpan // 26 окт, 2009 //

  Благодаря, Наталия! Беше един изключително щастлив ден за мен, с много съпричастни, с много приятели. Чувстваше се, че духът на доброжелателните беше в тези часове. Независимо от точките на отстояние. Но всъщност има ли време и пространство
  за добрината?
  Желая ти прекрасни мигове!

Коментирай