Public Republic Art Studio

По повод фотоконкурса „Усмивката на лятото” – 2009 г.

2 октомври, 2009 от · Няма коментари

Фотоконкурс 2009 | Photo Contest 2009 – Public Republic from Public Republic on Vimeo.

Мултимедия: Николай Николов

Мултимедийното списание “Public Republic” в своята българоезична версия сближава онези българи от родината и различните краища на света, които са артисти по душа и имат отворени сетива за красивото. То е своеобразна сцена за изява и виртуален континент за нов начин на живот. То представлява умален образ на „другата България” – сговорена от мечтите на много хора за един по-благоразумен и успешен свят.

Тазгодишният фотоконкурс „Усмивката на лятото” е пореден повод за тържество на тази специфична жизнерадостна и сплотена общност, каквато представляват авторите, редакторите и читателите на електронното списание “Public Republic”.

Една част от тях присъстваха на 27. 09. 2009 г. (неделя) в галерия „1908” (на ул. „Ангел Кънчев” №1 в София) на връчването на наградите от конкурса и споделиха в интимната атмосфера на галерията радостта от досега си с фотографското изкуство.

Независимо дали професионалисти или любители, присъстващите участници в конкурса, гостите и организаторите на това артсъбитие бяха обединени от усещането за взаимност и очарование.

Елегантната атмосфера на празника се излъчваше не само от мекото озарение на галерията, но се допълваше от усмивките на посетителите, от приятната музика и сиянията на видеостената, от непосредствените разговори и сърдечните поздравления към наградените във фотоконкурса. Колкото и обикновена да изглежда на пръв поглед конкурсната тема „Усмивката на лятото”, тя предлага добра възможност на хората с обострено внимание към детайла да видят и отразят в кадрите си образа на щастието – усмивка върху човешко лице.

Винаги е хубаво да видиш как приветливи хора в добро настроение се радват на красотата. Можем само да си пожелаем ежегодният фотоконкурс на списание “Public Republic” да продължи, както досега – на разнообразни теми, с различни членове на журито, със свободен достъп на участниците в него. Нека това списание остане свободна родина за всички българи!

д-р Юлия Йорданова,
редактор в “Public Republic”
за художествена литература и визуални изкуства

Рубрики: Frontpage · Модерни времена

Етикети: , , ,

Прибави страницата Public Republic към фаворити
Artnovini

0 Kоментари за сега ↓

  • Още никой не е коментирал. Бъди първият!

Коментирай