Public Republic Art Studio

Конкурс за издаване на дебютна книга – поезия, проза и хуманитаристика

7 юни, 2009 от · Няма коментари

Knigi
Снимка: Цветанка Стоянова

В трите раздела на обявения от Издателство “Арс” конкурс ще бъде присъдена по една награда – издаване на книгата и нейна премиера в съгласуван с автора град на България.
Издателството си запазва правото да предложи и на други участници в конкурса договор за издаване.

Участници в конкурса могат да бъдат автори, пишещи на български език, без ограничения във възрастта и местоживеенето им.

В раздел “Поезия” ръкописите трябва да съдържат до 45 текста (всеки не по-дълъг от 28 реда, до 53 знака във всеки. Ако ръкописът съдържа по-дълги текстове, моля редуцирайте броя на текстовете, преизчислявайки ги според посочените лимити).

В разделите “Проза” и “Хуманитаристика” ръкописите трябва да са до 150 000 (сто и петдесет хиляди) знака, изчислени чрез запис на ръкописа в .txt формат и проверка на “размера” на файла в КВ (т.е. приблизително до 146 КВ в посочения формат).

Ръкописите се изпращат във формат .rtf на мейл [email protected] като прикачен файл (който не съдържа персонална информация) към писмо, съдържащо трите имена, мейл и телефонен номер за обратна връзка, валиден пощенски адрес и изречението: “Съгласен/съгласна съм да работя в дух на добронамереност с екипа на издателство “Арс” за редакционното приключване на изданието на приложения ръкопис”.

Ако в подготовката на ръкописа е вложен труд на редактор, укажете и името му, както и телефонен номер и мейл за връзка (не само за да бъде отчетен неговият принос в изданието, а защото при предложение за договор, издателството смята за свой дълг да преговаря и с посочения редактор).

Краен срок за изпращане на ръкописите: 24:00 часа на 15 юли 2009 година.

Резултатите ще бъдат обявени в електронното списание “Кръстопът” и Public Republic (както и в други медии, чувствителни към подкрепата на българската литература и хуманитаристика) – в 20:00 часа на 15 август 2009 година.

Премиерите на изданията ще бъдат част от “Фестивални дни “Глоси”-октомври’2009″ (втората половина на месец октомври).

Конкурсът ще се провежда два пъти в годината. Следващата му “сесия” ще стартира през октомври 2009 година.

Рубрики: Frontpage · Новини

Етикети: ,

Прибави страницата Public Republic към фаворити
Artnovini

0 Kоментари за сега ↓

  • Още никой не е коментирал. Бъди първият!

Коментирай