Public Republic Art Studio

Проглеждане

31 май, 2009 от · Няма коментари


Photo: yourlocaldave

14 март 1966 година е ден, в който забързаната съдба разпръсква лъчи за семейството на Марко и Раул Мидон. Момчетата-близнаци се раждат преждевременно, а щастието се оказва кратък миг, откраднал лъчите, за да ги замени с тъмнина. Поради лекарска грешка при използването на инкубаторите, двете деца не проглеждат никога. Но изграждат мечти и се научават да виждат в тях.


Photo: Y

Години по-късно Раул става професионален музикант. Вече почти цяла декада е предпочитан китарист от популярни имена като Шакира, Рики Мартин, Хулио Иглесиас, Дженифър Лопез и Кристина Агилера. Излъчване на човек, съзерцаващ вечна нощ, но даряващ светлина с невероятна харизматичност, страст към музиката и неотразимо сценично присъствие.


Photo: volume12
Раул Мидон

Въпреки лабиринта от ангажименти, Раул успява да се концентрира и върху соловата си кариера, по време на която работи с корифеи в джаза – Хърби Ханкок, Дейв Самюелс, Дейв Валънтайн.

Дълбоката привързаност на Раул към китарата обаче идва след друг инструмент, който отваря сърцето му за музиката – барабаните. Едва четиригодишен сяда за първи път зад тях – по инициатива на баща си, който е професионален танцьор. Китарата изпълва дните му впоследствие, след продължителни курсове към училището за незрящи, а после престижната академия Санта Фе, след която записва джаз към Университета в Маями.


Photo: pmo
Раул Мидон

Малко след излизането на втория му самостоятелен албум State of mind (2005 г.), Раул подписва договор за съвместна дейност с Ариф Мардин – продуцент, носител на Грами. В State of mind са включени специално по едно изпълнение на Стиви Уондър и на Джейсън Мраз.
Третият албум на Раул Мидон – A World Within a World, излиза през 2007 г.

„…Всеки може да бъде някой.
Всеки е свободен да допринесе с нещо различно в този свят…”

Picture yourself in world where there’s no one else.
Nobody anywhere.
A moment ago there were voices and faces to look upon,
Can’t see them anywhere.
Nothing more to say and no one left to say it to anyway.
Please listen to what i say.

Everybody can be somebody.
Everybody is free to make a difference.
Everybody can be somebody.
Everybody is free to make a difference in this world.

Picture a world where the people all feel their worth.
Children are everywhere.
There is a reason for everyone’s time on earth.
Wondering why you should care.
Nothing more to say.
And only love can see us through anyway.
Please listen to what i say.

Everybody can be somebody.
Everybody is free to make a difference.
Everybody can be somebody.
Everybody is free to make a difference.

You don’t have to be a big celebrity.
To feel the power, the power in your soul
You don’t have to be a big star on mtv
To realize that in your eyes there’s a view
That only you can see.

Everybody can be somebody.
Everybody is free to make a difference.
Everybody can be somebody.
Everybody is free to make a difference in this world.

Повече за Раул Мидон можете да прочетете на официалния му уеб сайт.

Съвсем друга посока следва животът на Марко Мидон. Привлечен е от технологиите, космоса и всичко необяснимо и все още неразгадано извън Земята. Марко се дипломира като инженер и работи за NASA вече повече от 11 години. Част от проектите му са свързани с подобряване земната станция McMurdo, Антарктида, и реализацията на план за 18 метрови Ka-band антени в базата White Sands в Ню Мексико.


Photo: makelessnoise

През лятото на 2008 г. Марко Мидон е избран да представи меморандум от името на NASA във връзка с космическата капсула Съюз. Предложението, отправено от Марко Мидон, е свързано с нискобюджетна мобилна система, която може да бъде транспортирана и приложена в действие по максимално прецизен начин.

Професионализмът на Марко Мидон среща редица изпитания, пред които не всяка личност би задържала или развила увереност за преодоляването им. Но той съвсем заслужено постига успехи и достига нивото на най-ценните специалисти, които са били част от сложния пъзел на NASA.


Photo: jurvetson

Призванието на Марко е повече от професия. Умението да усещаш без да виждаш… – не само света край теб, но и отвъд границите на земната прегръдка, е твърде тънка нишка, трудно уловима за повечето от нас – зрящите.

И в този прекрасен почти летен ден, докато погледът ми поглъща зеленото спокойствие на отсрещния парк и меките сенки, проплъзгащи се между дърветата, си задавам въпроса…:
Трябва ли да загубим способността си да виждаме, за да прогледнем…?

Светът е изпълнен с възможности, които дори скрити измежду шумящи паднали есенни листа, очакват вниманието ни с усмивка на четирилистна детелина.

Рубрики: Frontpage · Около света

Етикети: , , ,

Прибави страницата Public Republic към фаворити
Artnovini

0 Kоментари за сега ↓

  • Още никой не е коментирал. Бъди първият!

Коментирай