Public Republic Art Studio

Арт среща на 11 юни 2009 г. в Берлин

10 май, 2009 от · 9 Коментара

Ideqta
Снимка: woodleywonderworks

Екипът на интернет списанието “Public Republic” има удоволствието да Ви покани на мултимедиийна арт вечер, организирана с подкрепата на Немско-българското дружество в Хамбург, Българския Културен Институт в Берлин, Дружеството за българо-немски икономически и културни връзки, Германия, “Булгарреклама” и „Акценти“ – радио шоу за литература, изкуство и култура.

“Public Republic”, което се издава на български, немски и английски език, получи престижната номинация за наградата „Христо Г. Данов“ за 2009 година на Министерство на културата за изключителен принос за развитието и обогатяването на съвременната българска култура и духовен живот.

Арт срещата ще се състои на 11 юни 2009 г. (четвъртък) от 19:30 ч. в Българския Културен Институт в гр. Берлин (Leipziger Str. 114 – 115, D-10117 Berlin).

В билингвистичната програма (на български и немски език) са включени: представяне на творби на победителите в Литературния и Фотографски конкурс на “Public Republic” на тема „Модерни времена”, концерт на Мишел (джаз и поп изпълнения), два късометражни филма (със субтитри на английски и немски), текстове на Божана Апостолова, Петя Хайнрих и Людмила Филипова, изложба с фотографии на Иван Кулеков и др. музикални, актьорски, хореографски изпълнения, и разбира се, – много приятни изненади.

Водещ на арт срещата е актьорът и режисьорът Николай Гундеров.

Модератор на немски език: Актрисата Нина Конрад.

Текстовете ще бъдат представени от актрисата от НАТФИЗ – Весела Радева.

Акомпанимент на китара: Тихомир Жабарски.

Програмата ще бъде допълнена от изложбата “bodies” с рисунки на художниците Йохана Фасбендер и Антония Дуенде, които ще присъстват лично на арт срещата.

Сред потвърдилите досега участие като официални гости са: Иво Петров (извънреден и пълномощен посланик на Р България във ФР Германия), Оли Груева (директор на Българския Културен Институт, Берлин), д-р Мая Найденова (председател на Немско-българското дружество, Хамбург), Божана Апостолова (поетеса, прозаик и издател – ИК “Жанет 45”), Barbara Oertel (журналист, TZ), Николай Гундеров (режисьор на Сатиричния театър и актьор), Десислава Георгиева (преводач), д-р Емилия Юкер (председател на Клуба на българските жени и семейства в Хамбург), Людмила Филипова (автор на романи), Петя Хайнрих (поетеса и преводач).

На събитието ще присъстват представители на различни медии.

Добре дошли сте Вие и Ваши приятели, познати и гости. Ако желаете да присъствате на Арт срещата – моля пишете ни на редакционен E-mail [email protected], за да включим името Ви в списъка с гости.

Благодарим предварително!

Сърдечни поздрави!

Екипът на интернет списанието Public Republic

P.S.

Нашите читатели, които няма да имат възможност лично да вземат участие в арт събитието, могат да се включат като изпратят за публикация в интернет списанието свои творби – текстове (публицистика, поезия, проза, литературна критика) и авторски изпълнения (музикално, актьорско, хореографско или от областта на визуалните изкуства – картини, фотография и пр.).

Рубрики: Frontpage · Новини

Етикети: , ,

Прибави страницата Public Republic към фаворити
Artnovini

9 Kоментара за сега ↓

 • insight » Blog Archive » арт среща // 17 май, 2009 //

  [...] http://www.public-republic.com/magazine/2009/05/19607.php Posted in лежерни спирки by late(moon) RSS 2.0 Leave Your Comment [...]

 • WF // 27 май, 2009 //

  Поздравления за номинацията на Public Republic за наградата Хр. Г. Данов; пожелавам успех в петък!:) Много усмивки и слънца:)

 • Катерина // 10 юни, 2009 //

  Поздравления за интервюто на Наталия Николаева за Deutsche Welle! “Public Republic – българско онлайн-издание се представя в Берлин” http://www.dw-world.de/dw/article/0,,4313195,00.html
  Пожелавам прекрасна и ползотворна арт среща на 11. юни в Берлин.

 • Natalie // 10 юни, 2009 //

  Скъпи приятели, благодаря на всички и специално на нашия великолепен екип за подкрепата и оптимизма, затова, че сме заедно. Вярвам, че ще се получи много истинска и зареждаща арт среща в Берлин! Благодаря ви!

 • Natalie // 13 юни, 2009 //

  Скъпи приятели, арт-срещата на 11. юни беше толкова хубава, че надмина нашите очаквания. Беше зареждащо, емоционално, запомнящо се случване. Благодарим на целия прекрасен екип и на всички, които ни подкрепиха. Берлинската публика беше разкошна, международна и за наша голяма радост – многобройна. Благодарим ви още веднъж и до нови срещи!

 • Mar Vel // 13 юни, 2009 //

  Pozdravleniya za yspeshnata srestha! I pojelaniya za osthe mnogo valnyvasthi i radostni momenti!

 • Vanya N // 14 юни, 2009 //

  Арт срещата беше чудесна; страхотно е, че се осъществи.

 • Dimana Ivanova // 14 юни, 2009 //

  Prisastvah lichno na art sreshtata i sam mnogo dovolna kakto ot interesnata i raznoobrazna kulturna programa, taka i ot priatnia i inteligenten interieur – obstanovka, hora, sabitia… BKI v Berlin e edno chudesno mjasto! Prepodlagam, che Natali teprva shte organizira podobni events i i pojelavam uspeh, kakto i na spisanieto Public Republic!

 • Stanka Eneva // 30 юни, 2009 //

  Наталче, всичко, което видях и чух от тази среща е великолепно и ме изпълва с гордост! Продължавай в същия дух и това списание ще жъне небивали успехи.

Коментирай