Public Republic Art Studio

Деси Тенекеджиева отново с лайф концерт!

24 март, 2009 от · Няма коментари

Музика от албума на Деси Тенекеджиева Chillout Project

Dessy Tenekedjieva

На 25 март, сряда от 21 часа в „Лилавия салон” на Чешкия културен център Деси Тенекеджиева отново ще се срещне със своята публика.

Dessy Tenekidjieva

Актрисата остава вярна на традицията си да прави клубни концерти. „Частните партита са интересни и много необходими от финансова гледна точка, но единствено в клубовете и фестивалите имам възможност да представя музиката, която правя по начина, който искам и с музикантите, които обичам.”

В сряда на сцената ще видим още Боби Вълчев – пианиста, с който Деси работи в последните две години, както и саксофониста Димитър Льолев.

В основата на лайф-концерта ще са парчетата от Chillout Project – албума, който ще бъде готов през месец май 2009 г. и включва оригинални авторски комопозиции в поп, хаус и чилаут стил, както и няколко джаз стандарта в съвременни и нетрадиционни аранжименти.

Освен на английски и български, в него има парчета на италиански и френски. С този проект Деси Тенекеджиева и група INSIDE представиха страната ни в официалната бална зала на кметството на град Берлин по случай приемането на България в Европейския Съюз.

От началото на годината Деси Тенекеджиева работи усилено върху завършването на албума с изключителните професионалсти от Тринити студио.

Всички аранжименти са на известния и талантлив композитор Магомед Алиев – Мага. Деси е щастлива, че именно той е и музикален продуцент на проекта.

Рубрики: Frontpage · Новини · Сцена

Етикети: , ,

Прибави страницата Public Republic към фаворити
Artnovini

0 Kоментари за сега ↓

  • Още никой не е коментирал. Бъди първият!

Коментирай