Public Republic Art Studio

Аржентинско танго ще съблазнява българската публика

20 март, 2009 от · Няма коментари

Люси Сетиян

Танго

Спектакълът Tango Seduccion на световноизвестния танцьор и хореограф Густаво Русо пристига у нас. Той ще представи пред родната публика по модерен и оригинален начин историята на аржентинското танго, съобщиха организаторите от Dingo Music.

Tango

В спектакъла участват 20 от най-добрите аржентински артисти, танцьори, музиканти и певци. Посредством сценични комбинации от традиционно танго, класически балет и модерни танци те разкриват естеството на тангото.

Tango Seduccion e разделен на три различни сцени и чрез три различни подхода изразява културата и историята на древния аржентински танц.

Tango

Първата част – “Комичната сцена”, с много хумор пресъздава историята на тангото в момента на неговото раждане, описвайки обществената среда в конкретния момент и нощния живот на Буенос Айрес.

Tango

Втората част -”Класическо танго” има за цел да представи различни художествени аспекти на традиционното танго, посветено на композитори, танцьори и певци.

Третата част – “Танго прелъстяване”, разказва за мистериозната сила на съблазняването чрез танго. Включени са три истории – “Времето и танцьора”, “Борбата на една жена” и “Прелъстяване”, представени чрез традиционно танго, модерен и класически балет.

Tango

Оркестърът на Tango Seduction изпълнява музиката на Астор Пиацола с характерните за стила инструменти като бандонеон, цигулка, пиано, контрабас и барабани.
Пълна програма на обиколката:

Tango

2 април – Дворец на културата и спорта, Варна
3 април – Дворец на културата и спорта “Васил Левски”, Велико Търново
4 април – Опера Бургас, Бургас
5 април – Доходно Здание, Русе
7 и 8 април – зала 1 на НДК, София

Tango

http://lucyset.blogspot.com/2009/03/blog-post_06.html

Рубрики: Frontpage · Сцена

Етикети: , , , , , , , , ,

Прибави страницата Public Republic към фаворити
Artnovini

0 Kоментари за сега ↓

  • Още никой не е коментирал. Бъди първият!

Коментирай