Public Republic Art Studio

Зa подаръците на Свети Валентин

12 февруари, 2009 от · Няма коментари

Милена Андреева

Sveti Valentin
Снимка: Rainan117

Всички обожаваме подаръците! От дребни украшения до практични неща за всекидневна употреба. Но най-важното нещо в тях, естествено, е ИЗНЕНАДАТА! Като допълнение на обичта те съпътстват празника по необикновен, дори магичен начин. Обаче изобилието по магазините действа толкова раздвояващо и объркващо!

Дали, ако обмислим нещата, няма да се насочим към най-правилния и най-изненадващия подарък за любимия?

Може би, ако се концентрираме около мисли за неговия характер, ще се насочим накъдето трябва, или за любимите му спорт, хоби, отношение към забавленията, към самия него и към теб. Дори и към най-хубавия спомен от връзката ви!

Тогава няма начин да не ви светне какво точно да е допълнението на празника и ефектната изненада.

Според най-новите проучвания за това, какво Тя и Той си подаряват, статистиките сочат първенство на цветето и картичката с хубави пожелания, следвани от плюшените сърчица и играчки.

Pliusheno meche
Снимка: aussiegall

Но желанието за все по-перфектна визия карат и двамата влюбени да се изненадат с еротично облекло, бонбони и вино. Все по-популярни са подаръците от рода на електрически уреди за природосъобразно готвене – като стийм гурме тенджери, тигани и сокоизстисквачки (за нея) и домашни сауни (за него). Еднакво предпочитани и приемани с радост са домашните фитнес уреди и масажори за тяло и лице, казват още статистиците.

Heart
Снимка: Pink Sherbet Photography

Около светивалентинските приготовления влюбени хора често влизат и в книжарниците, за да изберат просто интересна книга за половинката си – от вечната Кама Сутра на индийския мъдрец Ватсаяна, според когото „мъжът винаги трябва да докосва онези части на женското тяло, към които жената реагира позитивно”, до хитовата книга „Как да отслабнем завинаги” на диетолога д-р Пиер Дюкан. Най-любознателните влюбени купуват решително четива като „Фактопедия” – илюстрована енциклопедия, или „Мисли за живота и осъзнаването“ – книга за всеки, който иска да открие себе си, желае да се промени и да заживее в разбирателство с вътрешното си Аз.

Забелязват се и много жени, които мислят, че ще зарадват любимия с четива като „Стайни растения” и „Как да сготвим за цялото семейство”. А също и много мъже , които ще подарят на дамата на своето сърце „Европейски речник” или карта „Мечтаните пътища на Европа”, вероятно придружени със самолетен билет…

Podaryci Sveti Valentin
Снимка: tanakawho

Предпразнично в магазините за авточасти могат да се видят красиви жени, които избират препарати за идеално почистване на автомобили и мотоциклети, или такива, които със страст избират ловно-рибарски пособия. Притеснени господа пък ще преоткрият в парфюмерии и дрогерии не само нещо за нейната красота, но и нещо лично за себе си. Веселяците ще изберат най-актуалните убийци на скуката – семейни игри и парти уреди за забавления.

Syrce
Снимка: brighterworlds

Заклетите романтици ще направят непременно резервация на красиво, дори екзотично място за среща, ще бъдат спонтанни и ще изненадат половинката си с неочаквана екскурзия или почивка за уикенда.

Но като че ли тази суета е добре да остане фон на най-важното на Празника на свети Валентин или на виното и любовта – кой както го предпочита. По-важното са поднесената нежност и интимност – неочаквана прегръдка или целувка.

Затова не се уморявайте да повтаряйте „Обичам те!” и причината, поради която го/я обичате и не само на този ден, защото има поне 365 прекрасни повода в годината да организирате вечер само за вас двамата!

Sveti Valentine
Снимка: jonmatthew photography

Рубрики: Frontpage · Lifestyle

Етикети: , ,

Прибави страницата Public Republic към фаворити
Artnovini

0 Kоментари за сега ↓

  • Още никой не е коментирал. Бъди първият!

Коментирай