Public Republic Art Studio

Мелиса Майкълс: “Вярвам, че един човек може да допринесе за нещо различно.”

25 януари, 2009 от · 2 Коментара

Интервю на Ваня Николаева с дизайнерката и създателка на InPeLoTo

Мелиса Майкълс: Любовта към поезията, музиката, модата и хуманността ме вдъхнови за акронима Inpeloto – INfinite, PEace, LOve, TOgetherness / Необятност, Мир, Любов, Взаимност / и да създам своя компания. Тази марка е глас на света. Носейки дрехи Inpeloto е възможност човек да покаже на всички това, което е в съзнанието, и което подкрепя. Това са дрехи, които правят смела, осъзната и позитивна прокламация. Инвестиране в хуманността, прекрасен външен вид и създаване на глобални диалози. Ако прегърнем тази мантра бихме намерили решение на проблемите,а животът – истинско развитие. Inpeloto е нова дума, която говори силно.

* Вярвам в следното: „Съвършен творец, който се е посветил на това да се отдаде на единствена и велика цел в живота; да повдигне духа на тези, през чиито поглед минава, чрез висша форма на изкуство; да разкрие това, което е скрито, спиритичната красота в творбите на поети-гении… Творец, чийто цял живот ще бъде посветен на тази важна мисия.”

* Семейството ми означава всичко за мен.

* Изкуството е моята страст.

* Вегетарианка съм.

* Вярвам, че един човек може да допринесе за нещо различно.

* Благодарна съм, че виждам история в човечеството.

* Говоря и действам.

* Тренирам волейбол, уча се да карам сърф. Атлетична съм.

* Създадох дума : Inpeloto.

Кога и как се роди идеята за Inpeloto?

Inpeloto се роди от поезия, социална съвест и активизъм. Всичко започна от поезията и любов към хуманността.

Представете си, че ако всички взимаме ежедневно участие в INPELOTO – светът би се преобразувал, излекувал, вероятно не биха съществували и войни. Използвайте думи за диалози, а не оръжие е оптималният път за съществуване в този свят. Вярвам в това с всяка клетка от тялото си.

Носейки дрехи, създадени с идея за хуманност, за да се подпомогне създаването на световни диалози – това е същността на Inpeloto.

Идеята съществува от 2006, реализира се през 2008.

Казах на учителя си Гари Имхоф в Beverly Hills Playhouse, че искам да оставя своя следа в света чрез моите идеи. Също така бих искала епитафията на надгробната ми плоча да е следната: „Мелиса използва до край всички таланти, които й бяха дарени от Бог.”

Каква е най-голямата ти мечта като дизайнер?

Да променя планетата, да помогна за това Земята да е по-добро място, за спиране на войните, за всички детски каузи. Чрез използване на Inpeloto изразявам гласа на съвестта. Искам да повлияя на мисленето на потребителите, когато купуват; да облека сираци чрез достойни фондации като Phoenix Global Humanitarian Foundation.

Важно е, че чрез Inpeloto участваме активно в хуманитарни дейности. 10% от продажбите са в полза на BookPALs (Творци за Грамотност в училищата) и Conservation International. Да правиш това, което има истински смисъл, е същността на Inpeloto.

Inpeloto е еко линия, използваща 100% органичен памук, бамбук и рециклирани материали. Inpeloto BodyWear се придържа към fair trade („справедлива търговия”).

Кой е най-креативният дизайнер, според теб?

Има толкова много невероятни дизайнери. Ready-to-Wear обединява Isaac Mizrahi и Betsey Johnson . Моделите са Valentino.

Как трябва да изглеждат мъжът и жената?

Видът трябва да е съвременен, изискан и приятен. Видът трябва да рефлектира индивидуалността, съобразен с възрастта и с еко стандартите.

Защо съществува модата?

Модата съществува, защото е необходима. Тя прави „изявление”. Поставя тон. Създава възможност, която позволява на мъжете и жените да изразяват ежедневно своята индивидуалност.

Къде намираш вдъхновение?

Обичам този въпрос. Хуманността ме вдъхновява. Хората изпитват необходимост от любов и надежда. Inpeloto е това. Поезията и музиката ме вдъхновяват. Имам нужда от поезия. Моята „друга половина” ми пише поеми ежедневно… Всеки ден е поетичен и зависи от това как избираш да го оформиш.

Кое е по-важно – стилът или модата?

Стилът е по-важен. Той целият е мода. Никога не трябва да се губи индивидуалния стил. Това прави теб … теб.

Твоя съвременна муза или вдъхновение?

Моят приятел ме впечетлява с това колко е себеотрицателен, колко много дава, колко силно се привързва… Той истински докосва душата ми. Това, което е той пред света … не може да се опише. Съществуването му влияе на толкова хора. Както съм казвала, ако бях момче бих искала да бъда като този мъж.

Повече „минало” или „бъдеще” има в модата?

От двете. Отминалият моден стил влияе на бъдещето. Бъдещето на модата няма граници.

Мелиса Майкълс завършва университета в Сан Диего, Калифорния. Част е от престижните общности на International Society of Poets, Poetry Society of America и Academy of American Poets. За нейни творби има десетки международни публикации; част са и от осем антологии.

Рубрики: Frontpage · Lifestyle · Модерни времена

Етикети:

Прибави страницата Public Republic към фаворити
Artnovini

2 Kоментара за сега ↓

  • Francine // 28 окт, 2017 //

    I was reaⅾing throᥙgh some of your аrticles on this website and I conceive this website
    is really informative ! Retаin putting up.

  • website // 22 фев, 2018 //

    Nós usamos Yoast Search engine optimisatіon no blog Guiɑ-se.

Коментирай