Public Republic Art Studio

Идеи за новогодишно парти

26 декември, 2008 от · 3 Коментара

Игри и предложения към вашия новогодишен сценарий


Photo: [email protected]

1. Томбола с късметчета, но и с условие: за да се сбъднат трябва да са придружени от песен, виц, стихче, танц, прегръдка и пр.

2. Конкурс с номинации за най-…усмихнат, работен, чаровен, отзивчив, талантлив, идеен, неудържим, търсен, стилен и пр.от присъстващите на купона. Отличените получават грамоти, подаръци и много закачливи отличия.

3. Игра за кулинарни умения – за най-вкусна и бързо приготвена салата, за най-красива кулинарна украса, за най-майсторски приготвен коктейл.

4. Игра „Котка”

Хората застават в кръг и се хващат за ръцете.

Водещият казва на всеки участник на ухо (да не чуят останалите) названия на две животни.
След това водещият изрежда на глас животните, а човекът, който е чул «неговото» животно трябва да клекне. Целта на играта е, съседите му отляво и отдясно да не позволят той да клекне. На участниците предварително е обяснено, че за всяко «успешно клякане» човекът получава една точка, а за всяко едно задържане на съседа – две точки.

Но, истинската цел на играта не е тази! Шегичката е в това, че второто животно на всеки участник е «котка».

По време на играта водещият започва бързо да изрежда животните, участниците започват да приклякват и да се боричкат. Когато всеки вече е участвал по един път, водещият казва: «котка»…


Photo: kyazar

5. Игра”Статуя”

Няколко доброволци се извеждат от стаята и се връщат обратно един по един. На тях не им се обяснява предварително какво точно ще правят след като се завърнат в стаята, но получават уверение, че това няма да е опасно или сложно.Играта е подходяща, както за деца, така и за възрастни.

Първият влезнал в стаята доброволец заварва други двама участници, подредени в някаква композиция. Водещият обяснява, че те изобразяват двама колеги (съученици) в реалната работна обстановка (или по време на обедната почивка, междучасие и пр.). След това предлага на новодошлия да изиграе ролята на скулптор и да нареди по друг начин групата като си избира една от трите теми «почивка », «каращи се, спорещи » или « шеф-подчинен».

Участникът размества групата, като аудиторията му дава съвети и препоръки. Когато новата композиция вече е доста смешна, водещият спира участника и му предлага да заеме мястото на единият от групата. След това се поканва да влезе вторият участник.И на него му се казва, че това е статуя, отразяваща работния процес, но тя не е хубава и трябва да се оправи и т.н…
Играта подобрява екипната работа, защото показва реално съществуващите проблеми в колектива. Препоръчително е да имате под ръка фотоапарат.

6. Игра „ Отгатни думите”

Това е една класическа игра, която при добре подбран текст създава настроение.
На всеки присъстващ се раздават картички, върху които е записано изречение, съдържащо някакво действие.В зависимост от спецификата на празнуващите изречението е с различен привкус и тематична насоченост..

Целта на играта е, всеки да представи пред околните с жестове и мимики написаното на картичката така, че присъстващите да отгатнат текста.

7. Игра „Алея на славата”

Необходимо е да се изрежат снимки на 12 знаменитости и да се подредят в кръг по пода.На отделни листчета се написват имената им и се поставят в кутия.На участниците се пуска музика и всички се движат по кръга.Когато водещият спре музиката всички участници в играта „замръзват”.Водещият вади от кутията листче, а стоящият върху снимката на съответната личност печели: закачливи подаръци или вкуснотийки.

Рубрики: Frontpage · Lifestyle

Етикети: , , ,

Прибави страницата Public Republic към фаворити
Artnovini

3 Kоментара за сега ↓

  • донеди // 30 дек, 2009 //

    Много сладки и забавни игрички. Непременно ще използвам някоя.

  • Татяна Мизинова // 23 ное, 2014 //

    Моля, за вашата помощ. Предложете ми идеи за сценарий на водещия за фирмено бизнес парти, като уводен текст, предоставяне на думата на управител и т.н. Благодаря!

  • lugano // 24 фев, 2015 //

    Рожденни дни, именни дни, балове, празненства. . . Все се чудиш къде да събереш цялата компания, но на място, където всеки ще остане доволен! Е, вече няма защо да се чудиш! CLUB SEPARE PRIVATE PARTIES е чудесно място за Вашето частно парти! ЦЕЛИЯТ КЛУБ само за твоята компания – напълно оборудван и обзаведен (стерео уредба и тонколони, диско ефекти, столове, маси, сепарета, студена кухня). Както се казва – мястото от нас, купона от вас! Клубът се намира на комуникативно място, в близост до центъра-на 5 минути от мол Сердика Център. http://www.facebook.com/clubsepare

Коментирай