Public Republic Art Studio

Фотоизложба “Ориентът” или лицата на Дубай

31 октомври, 2008 от · Няма коментари

Галерия “Gissen” представя фотографии на Камелия Делева – Димитрова, вдъхновени от Дубай

Dubai

Камелия Делева – Димитрова живее в Дубай. Сега е на 25 години, а с фотография се занимава от 7 години. Родена е в град Силистра, където е завършила езикова гимназия с френски и английски език. След това е учила туризъм във Варна. С фотография се занимава професионално от 2006-та година. Членува в GPP като фотограф на свободна практика. Участвала е в изложба на същата тази организация през месец май т.г.

В края на 2004 г. Камелия решила да посети сестра си, която живеела в Обединените арабски емирства от доста време. Допаднали й възможностите за професионално развитие и се преместила в Дубай.

Dubai

В момента се занимава изцяло с фотография, като работи за различни медии, а в свободното си време е фотограф на свободна практика.

Dubai

Артистите в ОАЕ са на почит, въпреки че по специално внимание им се обръща, когато се организират различни изложби или форуми с такава насоченост. Повечето тамошни артисти са хора, които постоянно пътуват или пък пребивават в Дубай само за определен период време от годината. Тяхното представяне пред публиката е кратко, но това пък води до разнообразие от различни прояви през цялото време на годината.

Dubai

“Ориентът” е първата фотоизложба на Камелия Делева – Димитрова. В нея тя акцентира върху арабските традиции и култура. Избрала е тази тема, защото може да бъде интересна за голяма аудитория от хора, живеещи в различни страни и най-вече в България.

Dubai

Отражението на ориента в нейното творчество е неизбежно, затова тя е решила да го постави като основен акцент в първата си самостоятелна проява. Освен това Камелия държи стилът й да е различен и не следва местните арабски модели за фотография.

Dubai

Камелия е използвала разнообразни варианти за учене на фотоизкуство – от интернет уроци, форуми, книги, списания, лекции и курсове. От всеки преживян ден и от всеки срещнат фотограф Камелия обаче добавя по нещо ново към своя опит и познания. Особено много цени творчеството на Мат Хойл с когото е имала щастието да се срещне в Дубай и да посещава неговите лекции. Харесва неговия стил и има желание да се занимава с рекламна фотография в близкото бъдеще.

Dubai

Камелия смята, че фотографията може да промени света чрез всеки един от нас поотделно, защото тя отразява начина, по който възприемаме заобикалящия ни свят.
В емирствата често идват творци от Европа, които следват примера на своите колеги Европа или Америка. Използват се същите подходи, следват се сходни тенденции и поради тази причина изкуството не може да бъде разделяно по географски ширини, а по-скоро по талант на авторите. Камелия и нейният съпруг Светозар, са създали и свой уеб сайт, чрез който нейните творби да достигат до по широка аудитория.

Dubai

Живко Тенев, Арт Галерия “Жисен”

Снимки: Камелия Делева – Димитрова

Рубрики: Frontpage · Visual Art

Етикети: , ,

Прибави страницата Public Republic към фаворити
Artnovini

0 Kоментари за сега ↓

  • Още никой не е коментирал. Бъди първият!

Коментирай