Public Republic Art Studio

Ню Йорк – късчета реалност

5 септември, 2008 от · 1 Коментар

Фотоизложба в галерия “Жисен”

New York

Фотоизложбата “Ню Йорк – късчета реалност” на писателя Румен Старковски показва от днес уеб галерия www.gissenbg.com информираха от пресцентъра за връзки с обществеността на галерията. Всъщност изложбите за Ню Йорк ще бъдат две и това е само първата от тях, заявиха още галеристите. С тази премиера най-голямата българска уеб галерия започва новия творчески сезон.

New York

Румен Старковски е автор на сборника с разкази “Лятно време” и романа “Шахтата”. Той е лаурет на Националния литературен конкурс “Южна пролет” в Хасково през 2001 г. “Забежката” към обектива е не само едно добро попадение, но и начин да се извадят пред публика и други енергии, присъщи за един творец, заяви управителят на галерията – GISSEN.

New York

Добрият писател има преди всичко трениран поглед върху нещата от живота, така че няма нищо случайно в това, а Румен Старковски е показал завидни дори за фоторепортерите гледни точки. Почти невъзможно е този огромен космополитен град да бъде показан само в 50-60 снимки, затова решихме изложбите да бъдат две, добавиха галеристите. Втората ще стартира точно след един месец и така двете експозиции ще останат в галерията рамо до рамо.

New York

“Живях себе си в Ню Йорк в продължение на почти една година”, заявява Румен Старковски. Имах времето и възможността да бъда на два пъти по шест месеца в този град, благодарение на брат ми и неговата съпруга, за което съм им благодарен безкрайно. За мен Ню Йорк е един съвременен Вавилон, казва още писателят.

New York

Той не е пропуснал да фиксира чрез своя обектив не само красотите на града, но и своите любими персонажи – скитниците, които също са част от картината, наречена Ню Йорк. Тук се преплитат епохи и стилове, езици и култури, характери и съдби, но най-важното нещо в този град си остава свободата на личен избор, която имат всички – от последния скитник – до свръхбогатия магнат.

New York

През този сезон уеб галерия www.gissenbg.com възнамерява да покаже редица фотоизложби, показващи интересни кътчета от света, заявиха галеристите.

Това е първата крачка в посока отваряне на галерията за изложби на различни и интересни творци от различни места по света. По този начин българските автори ще могат да се видят редом до останалите си колеги, а клиентите на галерията ще имат поглед върху изкуството на артисти от целия свят.

New York

Живко Тенев, Арт Галерия “Жисен”

Снимки: Румен Старковски

Следва интервю с писателя и автора на фотографиите Румен Старковски

Рубрики: Frontpage · Visual Art

Етикети:

Прибави страницата Public Republic към фаворити
Artnovini

1 Kоментар за сега ↓

  • Slava // 5 сеп, 2008 //

    Прекрасни фотоси! Направи пак!

Коментирай