Public Republic Art Studio

Руският писател Юрий Поляков гостува в България

14 юни, 2008 от · 1 Коментар

ИК „Жанет 45” ще ви срещне с писателя и романа му „Замислих бягство аз…”:

За романа на Юрий Поляков „Замислих бягство аз…”

Jurij PoliakovИмето на Юрий Поляков от десетина години е безспорният властелин на безбрежния руски книжен пазар, което доказват не само огромните тиражи на неговите произведения (над 4 млн. екземпляра), многобройните им театрални и киноверсии, а и преводите им на повече от 20 езика.

Ако отдавна не сте чели роман в традицията на великата руска реалистична проза, то с чудесния превод на Нели Христова вие имате възможност да се запознаете с едно от емблематичните произведения на новата руска литература – „Замислих бягство аз…”, роман-епопея, който само 7 години след написването му през 1999 г. вече е обявен за съвременна класика. Защо? Защото побира в себе си историята на днешна Русия, на семейството, на отделната личност.

В него преплитането на личните драми се разиграва на широк исторически фон – от брежневската епоха през перестройката, та до днес, но не с досадна „тежкарска” сериозност, а с един удивителен и завладяващ ироничен хумор, който придава неповторимо очарование на тази въздействаща и динамична трагикомедия за „излишните хора” от края на двадесети век.

Юрий Михайлович Поляков е роден на 12. 11. 1954 г. в Москва. Завършва Московския педагогически институт през 1976 г., служи в съветската армия в ГДР, известно време преподава руски език и литература и работи като инструктор в Районен комитет на комсомола. От 1979 до 1986 г. е редактор във в. „Московски литератор”, а от 1981 г. и негов главен редактор. В момента е гл. редактор на в. „Литературная газета”, съветник на президента Путин по въпросите на гражданското общество и свободата на личността. Прозаик, публицист, драматург, поет.

Името на Юрий Поляков от десетина години е безспорният властелин на безбрежния руски книжен пазар, което доказват не само огромните тиражи на неговите произведения (над 4 млн. екземпляра), многобройните им театрални и киноверсии, а и преводите им на повече от 20 езика.

ИК „Жанет 45” ще ви срещне с писателя и романа му „Замислих бягство аз…”:

София – 13 юни (петък), 18.00 часа, НТ „Иван Вазов”, Камерна зала
Представя: Здравко Дечев
С участието на актьора Юлиан Вергов

Пловдив – 14 юни (събота), 18.30 часа, Балабанова къща, Стария град
Представя: Здравко Дечев
С участието на актьора Симеон Алексиев

Варна – 17 юни (вторник), 18.30 часа, Концертно студио на Радио Варна
Представя: Здравко Дечев
С участието на актьора Стоян Радев

Рубрики: Frontpage · Новини

Етикети: , ,

Прибави страницата Public Republic към фаворити
Artnovini

1 Kоментар за сега ↓

  • homepage // 7 яну, 2018 //

    Seu preço օu serviço é competitivo no seu mercado?

Коментирай