Public Republic Art Studio

Акварелите “Чиста вода”

13 юни, 2008 от · 3 Коментара

Новата премиера на изложба на Ангелина Тенева в Art Gallery Gissen

Kartina na Angelina Teneva
Моят театър, Aquarelle

“Чиста вода” на Ангелина Тенева е новата премиера на изложбата, която стартира от 8 юни 2008 г. в уеб галерия Жисен.

Това е четвъртата самостоятелна изложба на младата художничка. Първата си изложба родената в Стара Загора Ангелина показа в Хасковския куклен театър, когато беше едва 4-годишна. Тогава много от капацитетите й начертаха бляскаво бъдеще на художник, но тя избра свой собствен път.

Kartina na Angelina Teneva
Амазония I, Aquarelle

Ангелина Тенева е показвала изложби в хасковската галерия “Кредо” на 8-годишна възраст и в уеб галерия Gissen през миналата година.

В момента тя е студентка в УНСС – София, специалност «Международни икономически отношения на английски език» и за рисуване не й остава твърде много време.

30-те акварела, нарисувани сякаш на един дъх носят философска дълбочина и зрелост, а усещането за хармония е сякаш на трансцедентално ниво.

Kartina na Angelina Teneva
Антигравитация, Aquarelle

Нарекох изложбата “Чиста вода”, не защото преследвам екологични трактовки, а защото водата е много важен компонент за акварела, а когато подхождаш с чисто съзнание към този процес на създаване, могат да се постигнат много интересни резултати, твърди авторката.

Kartina na Angelina Teneva
Изгрев, Aquarelle

Предишната изложба на Ангелина – “Моята мъглявина” в галерия Gissen имаше регистрирани 7 572 посещения и няколко откупки. Тази изложба вероятно ще бъде посетена много повече пъти, тъй като аудиторията на галерията отдавна вече надхвърли пределите на страната.

Живко Тенев, Арт Галерия “Жисен”

Рубрики: Frontpage · Visual Art

Етикети: , , ,

Прибави страницата Public Republic към фаворити
Artnovini

3 Kоментара за сега ↓

 • panbond // 27 юни, 2008 //

  Прекрасни са! Особено ми хареса “Изгрев” , като че ли изведнъж се оказах на Марс. Браво!!!

 • Rossen Tenev // 11 юли, 2008 //

  Харесвам тези акварели, особено много ми допада “Амазония”. Дали и там водата е така чиста? Това не е важно – все пак аз харесвам повече рисунката. Поздравления за автора!

 • Рисувач // 24 фев, 2009 //

  Извинявайте, но акварелите не струват! Вярно, че не са кич, ама не са и повече от кич! За какви откупки става въпрос????????
  Кой нормален, ще даде пари за такив акварели. Каква философия има в тях. И баба ми може да цапа и да казва, че в картината има замисъл. Дори в петната и няма живпис. Поне да имаше живописно чувство, а то – пълна некадърност.
  Нищо, че на авторката не и остава време за рисуване, по-добре да се изявяват талантите. Некадърници!

Коментирай