Public Republic Art Studio

Другите имигранти

19 юни, 2008 от · 4 Коментара

Катерина Стойкова

Imigranti
Снимка: ardent

Стой по-далеч от тях!

Постоянно ще те молят за услуги,
пари,
да живеят у вас.

Ще ти взимат нещата назаем.
Ще те карат да ги возиш навсякъде.
Да им намираш работа.
Да доведеш децата им в Америка.
Ще повтарят безпомощно:
“Какво значи това?”

Просто няма край.
Затова стой по-надалече.
Намери си други начини
да се чувстваш добър и щедър.

Все пак
ти си толкова успял
толкова далече си стигнал
че нямаш, честно казано,
нищо общо с тези хора.

Рубрики: Frontpage · Tворчество

Етикети:

Прибави страницата Public Republic към фаворити
Artnovini

4 Kоментара за сега ↓

 • La Luna // 19 юни, 2008 //

  Едва сдържам смеха си, а всъщност е смях през сълзи, и ирония, и познатост, и неподправеност. Нарисуваната ситуация е много реална…

 • Ljastoviza // 19 юни, 2008 //

  Страшно прецизно психологическо отражение на това, което минава през главата на почти всеки “стар” мигрант по отношение на “новия”. Браво! Поздравления за точното, подострено перо :-)

 • The other immigrant // 14 мар, 2019 //

  ”Стой по-далеч от тях!”….Звучи ми доста расистко, г-жо Стойкова. Дънти ми в ушите като болезнен коментар който често се вербализира на българска земя по повод Сирийските имигранти. Сякаш Сирийците не са хора и са пожелали да напуснат домовете си без причина по време на война!? Но честно казано, аз нямам “нищо общо с тези хора” и техните коментари защото знам, че решението да имигрираш в чужда страна много често е по принуда и отчаяние, отколкото от желание да придобиеш изгода от ближния си както се намеква в стиховете Ви. Жалко е да чуеш такива “поетични” думи от имигрант.

 • The other immigrant // 14 мар, 2019 //

  ”Стой по-далеч от тях!”….Звучи ми доста расистко, г-жо Стойкова. Дънти ми в ушите като болезнен коментар който често се вербализира на българска земя по повод Сирийските имигранти. Сякаш Сирийците не са хора и са пожелали да напуснат домовете си без причина по време на война!? Но честно казано, аз нямам “нищо общо с тези хора” и техните коментари защото знам, че решението да имигрираш в чужда страна много често е по принуда и отчаяние, отколкото от желание да придобиеш изгода от ближния си както се намеква в стиховете Ви. Жалко е да чуеш такива “поетични”думи от имигрант.

Коментирай