Public Republic Art Studio

Префектната очна линия

14 април, 2008 от · 2 Коментара

Няколко препоръки за поставяне на очна линия

Ochna linia

През 2008 очната линия е абсолютен фаворит, независимо дали става въпрос за пролетен или летен грим.

Предлагам няколко съвета и препоръки, за да постигнете оптимално нанасяне на очна линия и да изглеждате неотразими през деня, вечерта, на парти или на абитуриентския бал. Ще се спрем и на три варианта пролетен и летен грим, който благодарение главно на очната линия, изглежда ефектно и прекрасно.

Няколко съвета за поставяне на очна линия

Ochna linia

1. Според формата на очите

При тясно разположени и малки очи по-добре е да нанесете очната линия само върху външния ъгъл на очите. А при по-големи – удължаването на линията чрез Eyeliner в посока навън ги прави особено красиви и изразителни.

2. Предпазване от зацапване

Най-добре е върху клепачите да нанесете повече Concealer или Foundation преди да поставите грима. Благодарение на това очната линия е по-устойчива и цветовете на сенките изглеждат по-равномерно и добре.

Трик за нанасяне на очна линия

Най- удобно е да нанесете правилно очната линия, ако сте седнали. Лакътят на ръката, с която нанасяте Eyeliner, трябва да бъде опрян на масата. С другата ръка леко изтегляте клепача под веждата и тогава нанасяте линията.

Нанасяне на очна линия

Ochna linia

Движението постоянно трябва да бъде отвътре навън и линията трябва да бъде нанесена възможно по-близо до основата на миглите.

Помощ при поставяне на очната линия

Сигурен вариант е да нанесете малки точки по продължение на линията на клепача и след това да ги съедините. Това е начин да тренирате това си умение, особено когато нямате достатъчно опит.

Дебелина на очната линия

Ochna linia

Колкото по-интензивна и ефектна е очната линия, толкова повече сте в крак с модните тенденции.

Нежната и тънка очна линия се грижи за вашия класически Look.

Коригиране на малките неточности

С навлажнен в лосион за лице памучен тампон (може да използвате клечка за уши) можете да отстраните малките нередности при нанасянето на очната линия.

Съвет за начинаещи

В началото препоръчваме да ползвате Kajal, който е по-лесен за коригиране. Моливът за очи обаче за разлика от очната линия не е така устойчив.

Snimka na Angelina Jolie

Как да постигнем онази изразителност на погледа и да подчертаем очите, така че да се чувстваме добре гримирани и неотразими? Подобно на Brigitte Bardot стичичната очна линия тип “лястовича опашка”, Gwen Stefani (с XXL Eyeliner в ерата на Rockabilly), Elizabeth Taylor (която в ролята на Клеопатра е с очна линия, наподобяваща произведение на изкуството), Audrey Hepburn, (чиито очи са подчертани ефектно от очна линия и сенки), Keira Knightley, (която изглежда много sexy с екстра широка очна линия, Sienna Miller (която е с типичен за рок звездите отдолу и отгоре на очите Eyeliner).

Предлагам три варианта за пролетен и летен грим, чийто основен акцент е очната линия – Sexy Girl, Pretty Woman и Rockstar.

Sexy Girl

Ochna linia

Момичешки заиграна и едновременно с това секси очна линия, когато е извита навън и съвсем тънко нанесена като във външния край е нанесена по-удебелено. Долната част на окото остава без нанесена очна линия Сенки не се използват, а за устните – гланц за устни в розово.

Pretty Woman

Scarlett Johanson

Съблазнителни акценти вдуха на 80-те в Hollywood – очната линия се комбинира със сенки за очи. “Това е модна тенденция, която подхожда на всяка жена и тренд, който е непреходен” – казва висажистката Mary Greenwell, която гримира Kate Moss.

С въртящ се молив се нанасят точки между отделните мигли, така те изглеждат по-гъсти. Изтегля се равномерно тънка очна линия върху горния клепач. С плоска четка се нанася по-тъмен кафяв тон в горната част на миглите, така погледът ви изглежда по-мек. Същият цвят се нанася и върху долния клепач. Веждите се подчертават с по-светъл тон под тях. Спирала за мигли и устни в нежен nude или розов цвят червило допълват до съвършенство изискания ви грим.

Rockstar

Ochna liniq

Самоуверени и cool – очната линия се нанася по-плътно с мек Kajal отдолу и отгоре на очите, като най-добре е да повторите това рамкиране. Най-накрая с памуюен тампон се размазва нанесения цвят. При това въобще не трябва да се стремите към перфекционизъм, тъй като точно непрецизностат създава вашия естествен чар. Тенът и устните могат да останат чисти и свежи в nude или леки тонове.

Видове и особености на очната линия

Очна линия

Течна очна линия

Фаворит за професионални висажисти. Нанася се с тънка четчица и по този начин интензивността й може да бъде контролирана, въпреки това са ви е необходим тренинг.

Очна линия с филц

Осигурява се ефект, подобен като при течната, но цветът се нанася само с върха. В този случай дозирането е улеснено. Ефектът е най-дълготраен в сравнен ие с другите типове очна линия, но имате нужда от спокойна ръка.

Въртящ се молив за очи

Нанася се леко и затова е напълно подходящ за първи стъпки в областта. Може да се нарече универсален тип очна линия – с негова помощ се нанасят точки, плътни или тънки линии.

Каял молив

Класика в жанра. В сравнение с течната очна линия е кремообразен и съдържа по-голямо количество черен пигмент. Най-добре изглежда, ако го размажете леко след нанасяне.

Снимки: studio.es

Снимки: monokoroboo_loveyaxxx

Снимки: g. mcq

Снимки: indoloony

Рубрики: Frontpage · Lifestyle

Етикети: , , ,

Прибави страницата Public Republic към фаворити
Artnovini

2 Kоментара за сега ↓

  • Борислава Петрова // 3 авг, 2008 //

    Здравейте на цялата редакция!

    Допаднаха ми много снимките, както и статиите за очната линия. Може да прозвуча и смешно, но съм на 21 год. и до момента не съм ползвала очна линия, а имам желание. Просто не мисля, че ще се справя с поставянето. Благодарение на вашите статии и снимки ще се престраша. Бих се вслушала в още професионални съвети.

  • магдалена // 4 ное, 2008 //

    здравеите много ми допадаха ваще съвети защото очната линия я използвам като основен грим искам да ви питам за еди съвет моите очи са малки и леко драпнати дали щте е добре в края на окото да я одължавам или не много щте сам ви благодарна ако ми отговорите благодаря предварително

Коментирай