Public Republic Art Studio

Модерни прически 2008 според типа коса

6 април, 2008 от ·

Модни тенденции на прически пролет и лято 2008

Pricheski

Изборът на фризура е нещо много индивидуално и до голяма степен зависи от типа на вашата коса и разбира се, от актуалните модни тенденции.

Тънка, гъста, вълниста, къдрава или права коса – всяка коса притежава характер, с който трябва да се съобразим докато си избираме прическа според новите модни тенденции.

Moderni pricheski 2008

Предлагам няколко съвета на професионалисти – дизайнери, фризьори и стилисти за това каква модерна прическа да изберете, която да покаже косата ви в най-добрата светлина, да бъде елегантна и удобна за поддържане.

Модерни прически за тънка коса

Pricheska Bob

Идеален вариант е ултимативният тренд на сезона пролет-лято 2008 – прическата Bob. За предпочитане е класическият вариант на боб или френско каре – като дължината на косата е до брадичката.

Pricheska na RihannaПрекрасен вариант е прическата на Rihanna (на снимката вляво) – едно великолепно съчетание от две модни тенденции за сезона пролет и лято 2008 – френско каре и бретон тип Pony, който според тренда трябва да бъде гъст и спускаш се до веждите, дори до миглите.
Добър вариант е и ако изберете леко овална линия на контура. За тънката коса дългите фризури са неподходящи, оптималната дължина трябва да бъде до брадичката.

Фризури за прави коси

Pricheska za dylga prava kosa

Права и и гъста коса – мечта на всяка жена, на този тип коса стои всяка фризура добре, но и тук има тънкости. Идеалният вариант е подстрижка на стъпала, като долният слой е за предпочитане да бъде по-къс от горния. За тази прическа е добре да предпочетете равен контур.

Прически за къдрава коса

Pricheska za kydrava kosa

Къдравите коси обикновено се славят с капризност и сложност при прическите. Естествено фризурата трябва да подчертава естествените къдрици. Вълнистата коса не се препоръчва да бъде филирана, тъй като това води до това къдриците да изглеждат безжизнени. Притежателките на къдрава коса се препоръчва да с е откажат от малки бретони, тъй като те нарушават хармоничната цялост на прическата и водят свой самостоен живот.

Фризури за вълнисти коси

Pricheska za vylnisti kosi

За вълнисти коси е особено подходяща фризура дълъг боб с по-къса коса на врата и дълги вълни, които падат напред от двете страни на лицето.

Новата любов на пролетта и лятото 2008 г. са прически, близки до естествените вълни или прекрасна реминисценция с Hippie Look от 70-те години.

За тази хипи прическа е необходимо косата ви да е филирана в XL вариант и кръгла четка, с която се постигат естествените и плавни вълни на косата при сушене.

Препоръки за фризура на непослушни коси

Pricheska za kysa kosa

Това са косите, които нито са прави, нито са къдрави – нещо като “нито риба, нито рак”.
Идеален вариант в този случай са асиметрични прически, които не трябва да имат строг изглед. В света на модата тези фризури са си спечелили името – “диви” или Coupe Sauvage. За този тип коса са подходящи и прически ала гарсон или хитовата прическа за пролетта и лятото на 2008 – Pixie.

Модерни прически 2008

Скъпи дами, каквато и прическа да изберете за пролетта и лятото на 2008, не забравяйте, че тя трябва да отразява вашата индивидуалност и да подчертае вашата красота. И разбира се, добро настроение и позитивност са останалите две условия за посрещането на пролетната и лятна мода!

Снимки: studio.es

Снимки: monokoroboo_loveyaxxx

Снимки: g. mcq

Снимки: indoloony

Рубрики: Frontpage · Lifestyle

Етикети: , ,

Прибави страницата Public Republic към фаворити
Artnovini

12 Kоментара за сега ↓