Public Republic Art Studio

Свети Валентин – един от празниците на любовта

6 февруари, 2008 от · 2 Коментара

Анкета с творците – участници в арт вечерта “Под знака на Свети Валентин”

Sveti Valentin
Снимка: Goz De CyP

Наближава Свети Валентин. Какво мислите за този празник на любовта?

Вера Балева:

Хубаво е, че съществува подобен ден. Той е като огледало, в което, ако поискаш, можеш да видиш до силуета си – още един силует.
Въздухът в този ден е по-плътен от обикновено и съм сигурна, че е далеч по-чист.

Стефан Кръстев :

Просто: обичайте се. Вземете този божествен дар, този къшей небеса, който имаме и на земята. Животът е абсурден, безсмислен и труден. Животът обаче е и прекрасен, когато споделим чувството, което ни прави щастливи, а то е любовта.

Илиана Иванова:

Ами какво да кажа?! Хубав празник… някога много му се радвах и го очаквах. Днес не е така с мен. Но пък навън хората са прекрасни. Тогава те са някак по-красиви. А двойките… те са като цветя! :)

Георги Гроздев:

Любовта трябва да има празник. Но не бих искал да го свързвам със „Св. Валентин”. Любовта си има конкретно име или по-точно казано конкретно сърце. А аз вярвам на онова, което ми посочи сърцето, на онова, което чувства душата ми, и на онова, което ме прави щастлив като мъж. Приемам всеки ден да бъде празник на любовта. За останалото съм готов да се преборя дори с Дявола и Бога.

Кристиана Добрева-Станкова:

Свети Валентин е празник, който обединява хората по цял свят, без значение каква е тяхната религия, раса, пол или възраст. Това е може би най–емоционалният и най–чакан ден от календара. Всички знаем историята на свещеника, живял по времето на император Клавдий Втори. Той ни е завещал вярата в любовта и доброто.

На този ден милиони влюбени по цял свят изразяват привързаността си един към друг. Разбира се, хубаво е, ако можем да запазим романтиката на празника през цялата година, да носим пламъчето на Свети Валентин винаги в сърцата си. И накрая – защото любовта крепи света, не забравяйте да се обичате!

Ивайло Диманов:

“Свети Валентин” е един чудесен повод да уважим с пълни чаши друг един светец – Трифон Великомъченик. И да не забравяме, че сме православни християни. Впрочем Ортодоксът повелява именно любов. А за любов добри са всички сезони и дни.

Лили Спасова:

Прекрасен е, но аз вярвам, че всеки ден е празник на любовта. Тя тържествува и можем да я прочетем както в очите на майката, също и във взора на влюбения или на градинаря, отглеждащ своето цвете. Нима има нещо по-прекрасно от това?

И нека не забравяме нашите български празници, какъвто е Трифон Зарезан. Обичайте се и бъдете щастливи, защото дарявайки любов, разбираш какъв е вкусът на щастието.

Рубрики: Модерни времена · Сцена

Етикети: , ,

Прибави страницата Public Republic към фаворити
Artnovini

2 Kоментара за сега ↓

  • Angie // 7 фев, 2008 //

    “Приемам всеки ден да бъде празник на любовта.” (Георги Гроздев) – гениално казано! Дано да е така в действителност!

  • sisityyy // 14 фев, 2008 //

    Яко!

Коментирай