Public Republic Art Studio

Еротика

31 януари, 2008 от · 5 Коментара

Стефан Кръстев

Women
Снимка: Simon Pais-Thomas

Необходимост на тялото ли е или е изкуство, което използва тялото и усещанията му като инструмент и материал; изкуство преди и след всички останали, техен синтез, с черти на всяко едно; изкуство толкова близко до естеството, че не винаги съзнаваме кога го правим. Заложен талант у всекиго за създаване на красота, която придава по-голяма дълбочина на сексуалното изживяване.

Импулсивен танц дори за тези, които не могат да танцуват.

Има го и театъра, и ролите дори за тези, които не ги съзнават. Голотата е сценичен костюм и винаги различен. Както два пъти в една река не можеш да стъпиш, така и два пъти по един и същи начин не можеш да се съблечеш, защото река от кръв е преминала през тялото ти между две събличания, времето тече, никога не си същият, и уловеният в споделянето миг е като уловена природна картина от четката на художник, с разликата, че гората не се наслаждава и не разбира красотата си, а телата го правят.

И всеки, който може да гали, е скулптор и едновременно глина, щом може да се отдава.

Има я мелодията: диханията. Има го и ритъмът й – пулсът, а ако могат да се напишат мислите, преминали по време на изживяването и забравяни веднага след това, едва ли би имало по-красива поезия.

И ако е синтез от изкуства, изкуство на изкуствата и част от всяко изкуство има в нейното, то също така и част от нейното изкуство има във всички останали: от ориенталските танци до Мадона, от „Песен на песните“ до „Лолита“, от елинските статуи до женското тяло под скалпела на пластичен хирург или момчето, което с тренировки извайва от себе си фигура, подобна на някогашна, изваяна от мрамор.

В поезията и живописта почти не отсъства, дори когато е символ на революция или свобода.

Енергия, по-голяма от вдъхновението за всички велики шедьоври, в които я виждаме, далеч по-голяма, макар и същата, има, когато за пръв път се срещнат погледи, за да я прочетат в себе си.

Стефан Кръстев

Рубрики: Frontpage · Графити

Етикети: , , ,

Прибави страницата Public Republic към фаворити
Artnovini

5 Kоментара за сега ↓

 • La Luna // 31 яну, 2008 //

  За мен също еротиката има нещо общо с поезията и изкуството, с мига, в който съзнанието проблясва желание, копнеж, дори мечта. Освен физическото привличане има предизвикателство, което е на надтелесно ниво. Това напрежение, възбуда, интерес витае във въздуха и очарова сетивата в различни палнове.

  Еротиката съдържа и естетическо възхищение и желание, но и духовно и ментално желание за докосване.

 • cefules // 31 яну, 2008 //

  Естественото вдъхновение. Импулсът, който рисува и пише със самата природа.

  :) ))

 • Ironman // 1 фев, 2008 //

  Най-ерогенната зона на мъжа е …не тази , която си мислите, а мозъкът, фантазията му, мислите и представите му, събудени от нечие присъствие и чар.

 • cefules // 4 фев, 2008 //

  Ironman //

  Без съмнение:)))

 • Vanya // 4 фев, 2008 //

  Красиво, истинско, проникновено!

Коментирай