Public Republic Art Studio

Изборът на подаръци

31 декември, 2007 от · 3 Коментара

Няколко свежи идеи като отговор на въпроса “Какво да подаря?”

Новогодишни подаръци
Снимка: kampol likitkajanakul pop stylist

Коледа и Нова година са празници, които задължително свързваме с уют, топлина, светлина и … подаръци.
И точно тук се появява големият проблем – какво да избера като подарък за любимия човек?

След като вече се спряхме на “клопките при подаръците”, предлагаме няколко съвета от гледна точка на зодиите. Внимание!!! Не забравяйте, че всеки човек си има собствена индивидуалност, така че не се предоверявайте, това са идейки, които се надяваме да ви помогнат.

Овен

Овенът обожава да получава подаръци. Овните обикновено са много активни – всичко, което е свързано с движението, спорта, успеха. Всичко, което им напомня за действие и победи, ще ги накара да се усмихнат от удоволствие.

В това число, ако си позволите да подарите на един овен карта за басейни, спорт или някое друго спортно занимание ще улучите в десетката. Ще хареса спортна екипировка, кожено яке, часовник, фотоапарат, МР3 плейър – изобщо, всичко, което подклажда енергичността му и служи на някое от многобройните му хобита.

Какъвто и подарък да изберете за жената Овен, почти е сигурно, че няма да задоволите очакванията й. Затова не се лутайте и не се тревожете излишно. Огледайте се за някоя любима нейна вещ, която вече се е изхабила или развалила. Купете поне подобна или в актуализиран вариант. Ще я зарадвате, но не очаквайте да изхвърли старата.

Телец

Телецът е неудържимо привлечен от луксозните вещи.
Те са практични и предпочитат подобно отношение в подаръците.
Като цяло телците не могат да излязат от идеята, че подаръкът освен да бъде практичен може и да доставя просто удоволствие. Ще се изкуши и от нещо, което е специално създадено за него.

Имате ли възможност, зарадвайте го със златно бижу. Можете да заложите на (телците са много чувствени, имат много развито и тънко обоняние), но винаги се постарайте да разберете какво обичат, защото към новите и непознати неща те като – големи гастрономи са.

Жената Телец обожава качествената козметика. Съветваме ви подаръкът да бъде добре опакован, защото дамата не признава небрежното му поднасяне.

Близнаци

Близнаците не допускат никой да избира вместо тях, така че им е почти все едно какво ще получат.
Важното за близнаците е изненадата-неочакваната радост, възможността да се учудят отново. Изпитват глад по интелектуалната “храна”. Посещение на дългоочакван концерт или пиеса, новоизлязла книга ще разтопят сърцето на близнака по-бързо от всякакви бижута.

Близнаците са изключително впечатлителни натури, така че дори и да напишете стихотворение в тяхна чест те ще са най-щастливите хора на земята и ще помнят жеста до края на дните си.
Често си губят нещата, така че можете и да им подарите вещ, която вече са притежавали.

Жената Близнак обича изненадите, скрити под опаковката. И колкото повече са подаръците (независимо от цената им), толкова по-щастлива се чувства тя. Така че не й поднасяйте само една изненада и в никакъв случай тя да не бъде предмет за дома.

Paк

Ракът е заклет колекционер, затова е лесно да се досетите какво да му подарите.
Дамата Рак би се зарадвала на старинна вещ, която има своя история, на произведение на изкуството. Ако не можете да си позволите подарък с антична стойност, помислете за нещо, което тя е видяла върху вас или в дома ви и е възкликнала: “Страхотно, откъде го купи?”

Мъжете-раци са любители на техниката, особено тази, която е скъпа. Независимо от факта, че раците обичат скъпоструващите техно-уреди е възможно да сгреете сърцето им и с нещо доста по-евтино – хубав халат и удобни топли чехли, така също ще ги накарате да се усмихнат. Раците често са като децата, те много обичат играчки-потърсете нещо, което ще ги заиграе поне за няколко дена.
Ракът обича да пътува, затова билет до която и да било точка ще го зарадва повече от всичко.

Лъв

За Лъва е по-важна церемонията по поднасянето, отколкото самата вещ. Огненият лъв само си търси поводи, за да организира поредното тържество на най-близките си хора. За него всеки ден може да се превърне в празник. Най-подходящият подарък за лъва е царският подарък, така че раздвижете фантазията си и ще откриете правилния отговор на загадката. Знайте, че трябва да е шокиращ и необикновен. Няколко жокера: скъп, уникален, искрящи цветове, произведение на изкуството, оригинално поднасяне.

Лъвицата ще оцени подарък, избиран по неин вкус и мярка, тъй като по натура обича да й се обръща специално внимание. Пада си по бижутата, в унисон с царствената си природа. Златен пръстен ще стопли отношенията ви, а в комплект с колие направо ще ударите джакпота.

Дева

Девата е пред всичко практична и държи на нещата, които ще улеснят всекидневието й.
Рационалността и удобството са принципи на девите. Подаръкът трябва да е универсален и да не се отклонява от цветовете им в ежедневието. На човекът от зодия Дева ще допадне някакъв инструмент, аксесоар за компютъра, но и пуловер или риза в светли цветове също ще му харесат.

Дамата от зодия Дева обича посланията, скрити в голямото или малко пакетче, защото е романтична душа. Подаръкът може да бъде дървена или керамична кутийка за бижута, луксозен фотоалбум. Ако ще прикрепите към подаръка поздравителна картичка, напишете поне 5-6 реда, но не по-малко, тя държи особено много на вниманието.

Везни

Везни предпочитат да отворят една по една няколко малки изненади.

Това, което наистина ще зарадва везните са разкошните луксозни неща – красив и скъп кожен портфейл, чанта, аксесоар към работното място или пък бижута. Везните държат на външния си вид и всичко, което ги представя в тяхната разкошна светлина ще бъде оценено – дори и ако това е аксесоар към имиджа им. Единственото условие е да е луксозно.

Друг вариант: Тъй като везните обичат екзотиката и са необикновени личности, празнувайте в някоя хижа. Мога да ви гарантирам едно, а именно, че погълнатото количество алкохол ще е като през “сухия режим“.

Жената Везниобича практичните подаръци, които незабавно да влязат в употреба. Ако сте се спрели на рокля, блузка или обувки, те трябва да бъдат съобразени със сезона, така че веднага да си ги носи.

Скорпион

Скорпионът толкова обича подаръците, че от време на време поднася нещо на самия себе си. Не е тайна, че на представител на тази зодия не можете да угодите, защото и те самите не знаят какво искат. Привличат ги оригиналните и загадъчни предмети.

Скорпионът винаги е искал доказателства за уважение и почит. Най- безценният подарък, който можете да му направите е да намерите художник, който да увековечи лика им. Другата възможност е да им подарите огледало с размерите на стена или красива рамка за семейните портрети. Скорпионът търси крайностите и изненадите. Опаковката на подаръка има голямо значение за него.

Ако жената е Скорпион, би се зарадвала на по-необичайна и оригинална дреха или аксесоар, с които да направи впечатление. Вече предвкусва как след празниците ще се появи с новата придобивка, за която съученичките и приятелките й ще я разпитват.

Стрелец

Нищо не би зарадвало повече един Стрелец от билет за далечна дестинация или нещо екзотично. Те искрено се радват на всеки подарък и понеже са много любознателни ще се зарадват и на нова книга. Но ако наистина искате да ги впечатлите, подарете им пътешествие. Както екзотична екскурзия и фотоапарат, така и само една разходка до някое приятно място би ги накарало да изкрещят от радост. Ако предпочитате да не рискувате с подобни изпълнения, знайте, че цветът на стрелците е зеленият – купете нещо в този нюанс.

Дамата Стрелец е духовна натура. Би оценила интересна книга, музикален диск или икона. Почитателка е на нестандартните бижута. Съветваме ви да не се опитвате да й избирате парфюм, защото няма да уцелите аромата, който харесва!

Козирог

Козирогът харесва всичко, което топли. Козирозите са много логични и е добре подаръците за тях да бъдат избирани много основателно и прецизно. Всеки предмет, който ще им служи дълго е за предпочитане часовник, мобилен телефон, портфейл, бижу. Но като почти всеки се възхищава на редките предмети, уникатите.

За жената Козирог изберете ефектен аксесоар: кожени ръкавици, елегантна шапка или колан. Непременно се огледайте предварително за цветовете в гардероба й, защото тя държи на стилните съчетания и не обича да експериментира с контрастните тонове.
Почитателка е на естествените материи. Харесва големи чанти и портфейли, а ако пуши – ефектните запалки.

Водолей

Колкото по-оригинален и налудничав е подаръкът ви, толкова по-щастлив ще е Водолеят.

Водолеят признава само едно правило – подаръкът да е изненада. Няма значение какво ще му изберете, той ще се изкефи на всичко, стига да не е предполагал, че ще му поднесете точно това. Ще оцени всяко внимание, но ако е техническо ще бъде и благодарни.

Не се ангажирайте да им купувате претенциозни подаръци. Единствено се заредете с положителна енергия и с нагласата, че веселбата ще продължи до зори, но точно къде дори на вас самите до последно няма да ви бъде ясно. Диск с добре подбрана музика или талисман за късмет са най-подходящите дарове за тези чаровни представители от зодиака.

Жената-Водолей проявява интерес към много неща, защото е авантюристична и любознателна натура. Така че потърсете нещо нестандартно, дори да е непрактично. И го скрийте добре, защото тя претърсва навсякъде, за да го открие!

Риби

Всяка Риба харесва всичко, свързано с водата.

Все пак се замислете, ако сте се наканили да му/й подарите аквариум със златна рибка. Хората от тази зодия са такива перфекционисти, че ще се вкиснат, ако след това не им изпълни три желания.

Сега сериозно: Често рибоците са много музикални и ще оценят всеки подарък, който е свързан с това от диск, до билети за концерт на любимата им група. Всичко, което им напомня за романтика, ще ги зарадва. В това число романтична вечеря на приглушена светлина, неголяма изненада и малък, но избиран подарък ще ги зарадва. Рибите ще оценят картина, билети за театър, стихосбирка, бутилка рядко вино или хубав парфюм.

Жената Риби – съветваме ви да не й подарявате книга или животинче за отглеждане поради простата причина, че не й се поемат допълнителни задължения.

Рубрики: Frontpage · Lifestyle

Етикети: , , ,

Прибави страницата Public Republic към фаворити
Artnovini

3 Kоментара за сега ↓

 • Колев // 20 май, 2008 //

  Според мен няма връзка между това, каква зодия е човек и това, какъв характер е, камо ли да има връзка и какъв подарък би харесал.
  Но трябва да призная, че много хора вярват в това.

 • Malaika // 19 окт, 2009 //

  Между това каква зодия е човека и какъв характер е има връзка, та до там, какъв подарък би харесал. :) Въпроса е, че не опира само до зодията, иначе щеше да е прекалено лесно :)

 • Jen4ety // 29 ное, 2009 //

  Moqta zodiq e telec,pregledah kakvo pishe za neq i smqtam 4e neshata se pripokrivat s deistvitelnostta,osobeno tova za dobriq vunshen vid na podaruka.Nqma zna4enie dali podaruka shte e skup ili ne,vajnoto e da e podnesen v krasiva opakovka

Коментирай