Public Republic Art Studio

Клопките на подаръците

29 декември, 2007 от · 1 Коментар

Гафовете при коледните и новогодишни подаръци

Koledni podaryci
Снимка: kampol likitkajanakul pop stylist

Всяка година преди Коледа, Нова година, рожден ден, годишнина или юбилей се разиграва една и съща главоломна игра – концентрирате цялата си енергия и мисли, за да изненадате любимия човек с подарък.

Та нали подаръкът е материално изразеното желание, стремеж да зарадваме другия? Да, но изненадата може да се окаже… хм… изненадваща … или… неподходяща. Ако това е така, значи сте попаднали в някоя от клопките на подаръците.

Не са малко случаите на фалове и издънки особено докато избираме коледни и новогодишни подаръци за любимия човек. В такива случаи все по-често се сещам за онази мъдра мисъл, че “пътят към ада е осеян с добри намерения.”

А клопките могат да бъдат няколко:

Клопка номер 1: Не помислих.

Пример: На 24 декември тичате до близкия парфюмериен магазин и купувате душ-гел и лосион за тяло с ухание, което Вашата половинка въобще не обича. Нейният любим парфюм е в банята, можело е само да погледнете там. А последствията са долу-горе такива: Тя си пръска новия подарен парфюм в обувките, само и само да не забележите, че уханието му въобще няма нищо общо с предпочитания от нея аромат.

Клопка номер 2: Чух напътствията, но погрешно ги изтълкувах.

Вашата скъпа Ви споменава, че наскоро са подарили на сестра й съд, подходящ за микровълнова печка. Какво правите Вие? Под коледното дърво оставяте комплект тенджери и сте смаян, когато Вашата любима обидено свива устни и Ви казва разочарованои с упрек: “Какво искаш да ми кажеш с този подарък?”

Клопка 3: Правилно разбрах подсказването, но погрешно го изпълних.

Тя Ви споменава, че си мечтае за нова чанта. И Вие й купувате чанта, която въобще не пасва към облеклото в нейния гардероб. “Жълта, защо пък жълта?”.

На капаните и гафовете при подаръците – било то коледни, новогодишни или за рожден ден са подвластни както мъжете, така и жените. Задачата за жените е наистина трудна, защото мъжете, доколкото изобщо вербализират желания, обичат обикновено да ги изпълняват на минутата.

Има двойки, които подхождат разумно към коледните и новогодишни подаръци. “Няма да си правим подаръци за празника” и си купуват нещо за дома заедно – например телевизор с плосък екран с парите, събрани благодарение на тази уговорка. Тези двойки потриват доволно ръце, че и двамата имат изгода от това и елегантно са заобиколили един от капаните на неуспешните подаръци.

Той: “Виж какво купих докато бях в магазина за електрически уреди!”
Тя: “Значи все пак телевизора с плосък екран за нас двамата?”
Той: “Не, нова бормашина.”

Или с други думи, все пак малка част от влюбените двойки остават разумни при избора на подарък.

Понякога да си разумен е противоположното на това, да си влюбен. Коледа и Нова Година продължават да бъдат празници на любовта. А това е най-важното, нали?

Рубрики: Frontpage · Lifestyle · Модерни времена

Етикети: , , ,

Прибави страницата Public Republic към фаворити
Artnovini

1 Kоментар за сега ↓

  • RICH // 29 дек, 2007 //

    Подаръците трябва да носят радост не само за ден-два или месец (визирам козметиката и парфюмерията), всеки ден, когато го докосне, да му носи приятни спомени.
    Никога не подарявайте на любим човек нещо, което след неколкократно ползване ще хвърли!

Коментирай