Public Republic Art Studio

Среща на американски джаз с балкански саунд

2 декември, 2007 от · 4 Коментара

Концерт на живо на Vladimir Karparov Quartett в Хамбург

Vladimir Karparov Quartett

Какво ще кажете за едно незабравимо музикално пътешествие и мелодичен коктейл, събрал шарените посоки на света, на оригиналния микс на модерен джаз и етно мотиви?

На 5 декември в Хамбург, а на 6 декември в Берлин ще можете да се насладите на концерта на живо на младия български композитор и саксофонист Владимир Кърпаров и неговия квартет, като новото този път ще бъде и участието на световно известния музикант – изпълнител на кавал Недялко Недялков.

Оригиналната музика на Vladimir Karparov Quartett пленява с умелото и хармонично съчетаване на съвременен джаз с мелодичното богатство на българския фолклор.

Nedyalko Nedyalkov i Vladimir Karparov

Саксофонистът Владимир Кърпаров и виртуозът на кавал Недялко Недялков съвместяват в мелодично единство най-доброто от два свята. Хармоничното звучене на парчетата се изгражда върху изтънчената и фина традиция на американския джаз и изразителността, игривата орнаментика и жизненост на българските народни песни.

Музиката на Vladimir Karparov Quartett и Недялко Недялков преминава с невероятна лекота географските и времевите граници. Танго, ориенталски мотиви, цигански ритми, типично български саунд, уникалното съчетаване на саксофон и кавал преливат в едно прекрасно музикално изживяване.

На публиката остава удоволствието да се потопи в това музикално пътешествие, да съпреживее весело-меланхоличните мелодии, забързаните ритми и срещата на модерния джаз с балканския саунд.

Vladimir Karparov Quartett

CD na KarparovНещо повече – на самия концерт може да си вземете първия самостоятелен компакт диск на Vladimir Karparov “Thracian Dance” с автограф от музикантa.

И за да предвкусим музикалното пътешествие, което ни предстои – предлагам две парчета в изпълнение на Vladimir Karparov Quartett и Недялко Недялков.

Приятно слушане!

boomp3.com

boomp3.com
 

Адресът на концерта на Vladimir Karparov Quartett и Недялко Недялков в Хамбург на 5 декември 2007 г. (сряда) от 20 ч. е:

Jazzklub Stellwerk
Hannoversche Strt.85,
21079 Hamburg
mitten im Fernbahnhof Harburg
über den Gleisen 3 und 4
www.stellwerk-hamburg.de

Концертът в Берлин е от 21 ч. на 6 декември (четвъртък) е на следния адрес:

B flat
Rosenthaler Strasse 13
10119 Berlin-Mitte

До нови срещи с Vladimir Karparov Quartett и нека тази красива мелодия бъде поздрав за всички читатели на Public Republic!

boomp3.com

Рубрики: Frontpage · Новини · Сцена

Етикети:

Прибави страницата Public Republic към фаворити
Artnovini

4 Kоментара за сега ↓

 • Victor // 3 дек, 2007 //

  Слушах с удоволствие всички парчета на квартета на Владимир Кърпаров – много приятна за слушане и разнообразна е музиката, която правят момчетата.

  Веднага си личи обаче, че композиторът и лидер на групата Владимир е българин, миксирането на джаз музиката с мотиви от българския фолклор е сполучлива и свежа интерпретация, нетрадиционно е.

  Смятам, че изпълненията на Vladimir Karparov Quartett са интересни не само за ценителите на джаз музиката, а и за всички.

 • Natalie // 6 дек, 2007 //

  Снощи вечерта бяхме на концерта на Влади Кърпаров и неговия квартет в Хамбург със специален гост от България Недялко Недялков (кавал).

  Беше невероятно преживяване, не съм предполагала, че съчетанието на саксофон и кавал може да бъде толкова вълшебно и хармонично.

  Наистина Jazz на световно ниво и много емоционално и вдъхновено изпълнение на сцената.

  Парчетата на Vladimir Karparov Quartett очароваха публиката, музикантите бяха извикани три пъти на бис. Немските гости на концерта споделиха, че концертът, композициите на Владимир Кърпаров, българските жизнерадостни ритми, преплетени с модерен джаз са на високо професионално ниво като звучене, а концертът – незабравим!

  Благодарим на Vladimir Karparov Quartett и Недялко Недялков за прекрасната и вълнуваща музикална вечер! Поздрави и успехи!

 • Novella // 16 яну, 2018 //

  Gsa internet search engine ranker crack This item could
  run unendingly and make backlinks for you 1 Day a day.

 • Elliot // 16 яну, 2018 //

  Google accurately specified online search engine plans do not
  enable the use of fabricated link creation.

Коментирай