Public Republic Art Studio

Public Republic по радио “Хоризонт”

11 ноември, 2007 от · 11 Коментара

Natalie и Martin - създателите на Public Republic
Снимка: Natalie&Martin – създателите на Public Republic

Здравейте приятели нашия-ваш сайт Public Republic!

На вашето внимание интервюто ми по повод нашия проект Public Republic, излъчено по радио “Хоризонт” за предаването “Закуска на тревата”.


 

Интервюто направи по телефона журналистката от радио “Хоризонт” Светлана Дичева и беше излъчено в ефир на 20 октомври 2007 г.

Рубрики: Frontpage · Новини · Сцена

Етикети: ,

Прибави страницата Public Republic към фаворити
Artnovini

11 Kоментара за сега ↓

 • Julia Staneva // 11 ное, 2007 //

  Останете си такива- оптимисти, новатори, мечтатели, приятели. Необходими сте ни!

 • cefules // 11 ное, 2007 //

  Подписвам се под думите на Юлия Станева.

  И успех :)

 • Free Soul // 14 ное, 2007 //

  Едва сега чух интервюто на Natalie и много ми хареса умението й интелигентно, със самочувствие и позитивност да реагира на въпросите на журналистката. Всъщност някои от въпросите ме озадачиха и със сигурност са в състояние да объркат някой друг. Така и не разбрах как да разбирам въпроса за демокрацията, зададен от радио-журналистката.

  А проблемът за нарушаването на авторски права все още юридически не е съвсем ясен и прецизиран в България, това за съжаление е факт и не се знае колко време ще е така. За сайта Public Republic остава утехата, че няма копие, надминало оригинала.

  Всъщност най-много ме впечатли изказването на Natalie, че човек намира време за нещата, които обича. Пожелах си не на шега освен всекидневните задължения и аз да имам неща , за които да съм готов да инвестирам време, защото те ме зареждат с енергия. Хванах се напоследък, че отделям много повече време за кариерата си, отколкото за любимото си занимание – рисуването. Май тъжно звучи това самопризнание?!

 • Калин // 14 ное, 2007 //

  Аз лично бих се радвал, ако такива сайтове за гражданска журналистика изместят напълно официалните медии…

  Поздрави, Natalie!

  Free Soul – а обичаш ли 1) да правиш илюстрации? 2) фантастичната литература? Питам съвсем конкретно. :)

 • Ironman // 14 ное, 2007 //

  Присъединявам се към мнението на всички, интервюто се е получило много добре, отговорите на Natalie са точни, интересни, достойни, по всичко си личи, че този сайт се прави с много любов.

  А въпросът от страна на радио “Хоризонт”: “Не е ли малко по-демократично, отколкото предполага самата демокрация?” ме накара да се усмихна. No comment към самия въпрос. Искрени поздравления за отговора!

 • anna-maria // 14 ное, 2007 //

  Ще коментирам самия въпрос на “Хоризонт” с въпрос: Могат ли демокрацията и свободата на словото (и по принцип свободата) да съществуват в измерения като “твърде много”, “много” или “малко”? Специфичен признак на демокрацията и свободата е, че сами по себе си са с цялостна, неделима същности и степенуването е неуместно.

 • Free Soul // 14 ное, 2007 //

  Според мен има място за всички под слънцето – и за класическите медии и за сайтове за гражданска журналистика и блогове. Живеем във време на конкуренция и демокрация и това е най-доброто, което може да си пожелае човек. Ще просперират само стойностните медии, които се развиват и усъвършенстват.

  Калине, за съжаление не рисувам илюстрации, а главно портрети с акрилни бои, на платно. А това изисква адски много време и муза. Истината е, че отдавна не съм рисувал.

 • Julia Staneva // 14 ное, 2007 //

  Free Soul,
  никога не е късно човек да осъществи мечтите си, да излезе извън рамките на всекидневието, като прави нещата, които обича и които му доставят удоволствие. Рисуването е и мое хоби. А самия факт, че четете този прекрасен сайт, че коментирате е предпоставка музата да ви посети отново.

 • Калин // 15 ное, 2007 //

  Разбрано, Free Soul. И съм сигурен, че когато желанието стане наистина нетърпимо, времето самО ще те потърси.

  Юлия – а ти в какви отношения си с илюстрациите и фантастиката? :)

 • Julia Staneva // 15 ное, 2007 //

  Отношенията ми са много приятелски.
  Преподавах до миналата година и изобразително изкуство – с удоволствие. Нали знаете, един учител трябва да може и да рисува. В селските училища не стига норматива за един предмет- преподават се няколко (получава се нещо като “специалист по всичко”- по необходимост!)

 • Калин // 15 ное, 2007 //

  Ай, ай, страхотно!

  Сега ако ми драснеш един ред на kalin-точка-nenov в gmail.com, ще ти пиша какво точно имам предвид.

  Вдъхновено да ви е всинца!

Коментирай