Public Republic Art Studio

Модни тенденции грим есен-зима 2007/08

22 септември, 2007 от · 1 Коментар

Мода при дневен и вечерен грим за есента и зимата 2007/08

Snimka grim esen-zima

Да бъдем красиви и неотразими през есенно-зимния сезон означава не само облечени с вкус и стил. Важна е модерната прическа и подходящият грим, който подчертава най-добре нашите индивидуални черти и е съобразен с модата за актуалния сезон.

Предлагам ви няколко варианта на модерен грим, а на вас остава решението да изберете онези от тях, които най-добре хармонират с вашия характер, индивидуален стил, особености на лицето и разбира се, подхождат за случая.

На вашето внимание препоръчвам няколко тренда за грима през есента и зимата: Устните на Merilyn, Принцеса, Soft Metal, Жената-котка, a la Schoolgirl, Businnes Class и Nude Look.

Устните на Merilyn

Устните на Merilyn

В центъра на вниманието са устните – за тях може да изберете модерен цикламен тон (“Kiss Proof”, Fervently Red на L’Oreal). Друг вариант е кораловото червено червило – също хит за есента и зимата. Препоръчва се устните да бъдат очертани с контурен молив (“Invincible Lipliner”, Bois de rose doux на L’Oreal), както и да използвате безцветен блясък за устни след като нанесете червилото. За клепачите са подходящи сенки в мек кафяв цвят с един лек розов оттенък (“Color Appeal”, Crystal brown). Очната линия е в сиво, а ружът е в бледо розово (“Nuance Rouge” Rosenholz на L’Oreal).
Този тренд е особено подходящ за вечерен грим, за парти, както и за абитуриентска вечер), много добре хармонира на по-светъл тен и плътни устни.

Гримът на принцеса

Snimka na moderen grim

Меки, топли и свежи цветове могат да ви превърнат в принцеса. Особено модерен за сенки е лилавият цвят в нюанс слива (“4 Ombres”, Make up за очи, в цвят 87 Sequoia, на Lancome), под веждите можете да нанесете розово и мек меден тон под долния клепач. За миглите е подходяща черна спирала, руж в свеж прасковен цвят, а устните в малиновочервено или нежно розово. (4 Camelias de Chanel” – палитра от четири розови тона за устни на Chanel).

Този вариант грим подчертава вашата свежест и нежното ви излъчване – подходящ е като за вечерен или официален тоалет, така и за през деня. Препоръчва се като перфектен за кафяви очи и светла кожа.

Грим Soft Metal

Snimka na moderen wariant grim

Идеален за сини, сиви и зелени очи е този изискан и леко загадъчен грим. Те блестят особено силно, ако изберете бронзови сенки и спирала в цвят тъмна слива (“Palette Yauatuor”, цвят 40 Les Mondores на Clarins). В гънката на горния клепач може да поставите блестящи в златно сенки в меден тон, от вътрешната страна на долния клепач поставете линия с каял в златистокафяво, съветва креативният директор на Clarins. Устните са очертани с контурен молив и за тях се препоръчва невероятният блясък на Clarins в диненочервено (“Gloss Appeal” цвят Sorbet 04). Тенът е естествен.
Този вариант грим може да използвате вечер, но и през деня, тъй като е нежен и изискан.

Жената-котка

Grim Cat Women

Cat Women гримът е секси и модерен, като Smoky Eyes(тъй нареченият още “опушен грим”) се интерпретират по нов начин от висажистката на Yves Saint Laurent. Първо се нанася плътна линия над горния и под долния клепач. Горната част на клепача и вътрешната страна на окото се гримират с със сребърносив каял, като сенките (“Ombres Duolumieeres” в Blue/Grey на Yves Saint Laurent) се размазват със специален апликатор по посока на слепоочията, за да се получи желания опушен ефект, наречен Smoky Eyes. Подвижната част на клепача се гримира в сиво, като гънката на клепача се изсветлява със седефен син нюанс. Под извивката на веждите може да нанесете лек розов тон. За руж се препоръчва рафинираното съчетание на матов прасковен цвят и блестящо розово. Като контраст към силно гримираните очи може да предпочетете матово червило в цвят пепел от рози или нежен пинк ( “Rouge pur” Swirly pink на Yves Saint Laurent).
Този вариант грим е невероятно секси, за препоръчване е за вечер или парти обстановка.

Грим a la Schoolgirl

Grim a la Schoolgirl

Предпочитаният за този моден тренд е розовият цвят и неговите нюанси. Make up артистът на Clinique препоръчва гримиране на горния клепач до гънката в нежно розово. Като тънка очна линия контрастно поставя сивокафяв цвят, а за оптически уголемяване на очите – използва сребърен каял (“Cream Shaper for Eyes” в цвят Frosty на Clinique) от вътрешната страна на клепача. Само горните мигли се гримират с черна спирала. За устните – гланц за устни в розово (Full Potential lips Plump and Shine” в Iced Lotus на Clinique) и отново розово в по-студен вариант като руж.

Този грим е изключително нежен и лек – създава усещане за младежка свежест и елегантност. Препоръчва се за всякакъв вид цвят на очите – подходящ за ежедневието и за дамите, които обичат по-сдържания грим.

Грим Businnes Class

Snimka na grim esen-zima

Към деловия стил облекло се препоръчва и гримът да бъде съответно съдържан, но същевременно женствен и подчертаващ красивите черти на лицето. Очите са гримирани по-силно. Висажистът на Estee Lauder препоръчва тънка очна линия върху клепачите, черна спирала за миглите, а сенките на горния клепач варират между нежно розово и лилаво и се поставя акцент в светло сиво. Устните са в меко розово или нежен пинк. Като рафиниран завършек може да използвате блестяща пудра (“Brilliant All-Over Powder” на Estee Lauder) върху нежния розов руж.

Надявам се, че сте намерили най-малкото поне един вариант грим за себе си в представените няколко модни тенденции. Ако ли пък не – може да пробвате с елегантния модерен Nude Look, който вече представихме в предишна статия за актуалния летен грим.

Snimka na moderen grim esen-zima 2007/2008

Ежедневен, делови, вечерен или за парти – гримът и експериментирането с него могат да бъдат повод за приятни минути и добро настроение, защото стремежът към красота винаги е повод да се почувстваме комфортно, харесвани и ценени. Нека не забравяме, че доброто самочувствие и усмивката са първата крачка да бъдем красиви!

Снимки: indoloony

Снимки: Jakob.Montrasio.Net

Снимки: 717

Снимки: g. mcq

Рубрики: Frontpage · Lifestyle

Етикети: , ,

Прибави страницата Public Republic към фаворити
Artnovini

1 Kоментар за сега ↓

Коментирай