Public Republic Art Studio

237 причини за секс

9 август, 2007 от · 7 Коментара

От “удоволствие” до “отмъщение” – Анкета на американски психолози разкрива мотивите за правене на секс

 Sexy snimka
Снимки: indoloony

Ако според Чарлз Дарвин сексът служи преди всичко за продължаване на рода, то оттогава насам е повече от ясно, че това далеч не е единствената причина за интимна близост между жената и мъжа.

Наскоро прочетох в немския печат какви са останалите 236 мотиви за секс според анкетираните 2000 човека от американски психолози от Тексаския Университет. Причините за секс се простират в цветния спектър от “удоволствие” през “отмъщение” до “средство срещу главоболие”. Както мъжете, така и жените според това проучване се озовават в леглото с партньора си просто защото се чувстват привлечени от него. На второ място сред аргументите на мъжете попада: “Чувствам се готино”, при дамите: “Желаех физическо удоволствие”.

Сред 50-те най-често споменавани причини за секс са: “Исках да изразя любовта си”, “Имах настроение за това“, Исках да отпразнувам рожден ден или някакъв друг повод“. На 33-то място при господата се нарежда: “Хормоните ми бяха извън всякакъв контрол”. Простичкото обяснение “Бях пияна” заема 49-то място при искрените дами.

Сред най-редките отговори от проучването в университета Тексас са следните: “Този партньор ми предложи дрога в замяна на секс”. Има и други скурилни мотиви, които излизат на преден план като например Исках да се оттърва от главоболието си”, “Исках да прекратя връзката си” или пък “Щеше ми се да изразходвам калории”. Или пък следните “оригинални” мотиви: “Исках да навредя на връзката на една конкурентка, като имах секс с партньора й”.
И още едно клише получава дължимото внимание, а именно: Исках да се издигна в кариерата”.

Snimka na sexy jena
Снимки: indoloony

На мен ми беше забавно да хвърля поглед върху мотивите на американците за секс. Как мислите, какво ли би показало изследване по този въпрос, направено в България?

И в унисон с темата предлагам да чуем едно много hot парче – поздрав за всички и за един специален човек – “Sex Bomb” на непоправимия и вечен мачо Tom Jones!
Приятно слушане!

Рубрики: Frontpage · Графити · Хумор

Етикети:

Прибави страницата Public Republic към фаворити
Artnovini

7 Kоментара за сега ↓

 • Pepo // 9 авг, 2007 //

  Да не забравяме една страшно причина за правене на секс – създава социални контакти!

 • Julia Staneva // 9 авг, 2007 //

  Понякога само телесни контакти, чисто физиологическа потребност.
  По BTV вървят едни реклами – “Красавицата на купона” – снимка на 17-годишно момиче. Задраскват “на купона” и изписват “Красавицата с трите аборта” На следващата страничка “За безопасен секс – използвай презерватив!”

 • Ironman // 9 авг, 2007 //

  Аз съм от старата школа в сравнение с участниците на сайта, но още не минавам за старомоден, надявам се. За мен сексът е винаги комплимент на истинския ценител към жената и нейната женственост. Да си призная, обичам да правя комплименти, но заслужени.

 • Milenka // 10 авг, 2007 //

  О, мноооого забавничко! Иначе темата си е сериозна!

 • Victor // 25 авг, 2007 //

  Връзката между секса и любовта откриват 84% от жените, докато само 27% от мъжете намират подобна връзка. Така статистиката на GEWIS потвърди и моето мнение.

 • Free Soul // 23 сеп, 2007 //

  Сексът е призван да създаде баланс, хармония и уталожи напрежението, да удовлетвори желанието и жаждата за близост.

  Уди Алън го е казал страхотно: “Сексът уталожва напрежението. Любовта го създава.”

 • Pepo // 3 дек, 2007 //

  Сетих се за един виц по повод причините за секс:

  Младеж уговаря девойка:
  - Хайде да го направим!
  - Но ние още не се познаваме както трябва…
  - Е, ще се опознаем.
  - Ама, не бива!
  - Е, само веднъж може.
  - Добре, но да не казваш на никой!
  - Е, щом е така, тогава за какво да го правим?

Коментирай