Public Republic Art Studio

За всички абитуриенти

17 май, 2007 от · 10 Коментара

Пожелания за абитуриенти по случай празника

Скъпи абитуриенти!

mladost

През месец май предстои един от най-красивите и незабравими празници в живота – абитуриентският бал!

Поздравяваме ви по случай завършването на училище и започването на един друг отрязък от живота ви – пълен с изненади и предизвикателства!

Приемете нашите пожелания да бъдете млади, усмихнати, позитивни, изпълнени с мечти и сила да ги постигате, да се доверявате на вътрешния си глас и да следвате своето разбиране за красотата и щастието!

На вниманието на всички бъдещи абитуриенти (пък и бивши такива) реших да предложа посланието на Кърт Вонегът, направено пред абсолвентите на Масачузетския технологичен институт. Приятно четене!

***

Дами и господа!

Ползвайте плажно масло!

Ако мога да Ви дам само един съвет за бъдещето, той ще е за плажното масло.

Ползата от него в дългосрочен план е доказана от учените, докато останалата част от моите съвети нямат по-реална основа от собствения ми лъкатушещ опит. Сега аз ще раздам тези съвети.

mladost1

Изпитвайте удоволствие от силата и красотата на своята младост! О, няма значение. Вие няма да разберете силата и красотата на вашата младост, докато не ги загубите.

Но повярвайте ми, след 20 години, като погледнете отново снимките си и си припомните по начин, който сега не можете да уловите, колко много възможности са лежали пред вас и колко прекрасно всъщност сте изглеждали. Не сте толкова дебели, колкото ви се струва.

Не се безпокойте за бъдещето! Или се безпокойте, но знайте, че безпокойството е толкова ефективно, колкото и опитът да се реши алгебрично уравнение чрез джвакане на дъвка. Истинските беди в живота ви ще дойдат от неща, които никога не са се появявали в обезпокоената ви глава, а ви заслепяват в 4 часа следобед на някой мързелив вторник.

Всеки ден направете по нещо, което ви плаши!

mladost3

Пейте!

Не бъдете безотговорни към сърцата на другите хора! Не се свързвайте с хора, които са безотговорни към вашето сърце!

Не си губете времето за завист! Някога сте по-напред, друг път изоставате. Състезанието е дълго и накрая вие се състезавате само със самия себе си.

Помнете похвалите, които получавате! Забравете обидите! Ако успеете да го направите, кажете ми как сте го постигнали.

Пазете старите си любовни писма! Изхвърляйте старите си банкови извлечения!

Протягайте се!

Не се чувствувайте виновни, ако не знаете какво да направите с живота си! Най-интересните хора, които познавам, не са знаели на 22 г. какво искат да правят с живота си. Някои от най-интересните 40-годишни хора, които познавам, още не го знаят.

rain

Вземайте калций! Внимавайте за колената си! Ще ви липсват, когато няма да са наред.

Може би ще се ожените, може би не. Може би ще имате деца, може би не.

Може би ще сте разведени на 40, а може би ще танцувате патешкия танц на 75-тата годишнина от брака си. Каквото и да правите, не надценявайте много себе си, нито се подценявайте. Избраните от вас решения са наполовина резултат на късмета, което е валидно и за всички останали.

Наслаждавайте се на тялото си! Използвайте го по всевъзможни начини! Не се безпокойте от начина, както и от това, какво другите хора мислят за него! Тялото ви е най-страхотният инструмент, който някога сте имали.

Танцувайте, даже и ако нямате къде да го правите, освен в дневната!

Четете упътванията, даже и ако не ги спазвате!

Не четете списания за красота! Те само ще ви накарат да се чувствате грозни.

pochivka

Старайте се да опознаете родителите си! Не знаете кога те ще си отидат.

Бъдете мили с хората от вашето поколение! Те са най-добрата ви връзка с вашето минало и са вероятно хората, които ще са до вас и в бъдеще.

Имайте разбирането, че приятелите идват и си отиват, но на малко от тях трябва да държите. Работете здраво, за да преодолеете разстоянията в географски смисъл и в начина на живот, защото колкото повече остарявате, толкова повече са ви необходими хората, които са ви познавали, когато сте били млади.

Пътувайте!

Приемайте някои вечни истини: цените ще растат, политиците ще флиртуват. Вие също ще остареете. И когато това стане, вие ще си въобразявате, че когато сте били млади, цените са били умерени, политиците честни, а децата са уважавали родителите си.

Уважавайте родителите си!

dvama

Не очаквайте друг да ви поддържа! Може би притежавате фонд. Или имате заможен съпруг(а). Но никога не знаете кога това може да изчезне.

Не цапотете твърде косата си, или на 40 тя ще изглежда като на 85.

Внимавайте със съветите, които възприемате, но бъдете търпеливи с тези, които ви ги дават.

Съветът е форма на носталгия. Даването му е начин да извадиш миналото от отпадъчните води, да го избършеш внимателно, да добоядисаш по-грозните му части и го възстановиш за повече, отколкото то струва.

Но вярвайте ми за плажното масло!

Снимки: LaraJade

P.S. Нека специален поздрав за всички бъдещи абитуриенти (и бивши такива) бъде едно класическо и неостаряващо парче на Madonna – Papa Don’T Preach
Приято слушане и слънчево настроение!

Рубрики: Frontpage · Графити

Етикети: , ,

Прибави страницата Public Republic към фаворити
Artnovini

10 Kоментара за сега ↓

 • Pepo // 18 май, 2007 //

  Благодаря за хубавите пожелания, отново се почувствах абитуриент пред прага на завършване на училище!
  Текстът на Кърт Вонегът е много свеж и готин, а парчето на Мадона си е върхът! Супер!

 • Julia Staneva // 19 май, 2007 //

  МЛАДОСТТА – красота, мечти, настроение, оптимизъм, “морето е до колене”… Харесвам и Мадона и Кърт Вонегът.
  На мен определено ще ми трябва лосион със защитен фактор 60 (шегичка!!! – имам много светла кожа). А ето още една негова мисъл, която в трудни моменти използвам като молитва:

  “Господи, дари ме със силата да променям нещата, които мога, със спокойствието да приема тези, които не мога да променя и с мъдростта да различавам едните от другите.”

 • dani // 27 фев, 2008 //

  Обичам те!

 • Space_Boy // 6 апр, 2008 //

  Кърт Вонегът е готин, успява да разсмее истински и хуморът му е на ниво. По-добър е от Уди Алън според мен.

  Сетих се за един от учителските бисери по този повод:

  “Ех, деца, вече станахте истински мъже, особено момчетата”. (Учителка към своите ученици-абитуриенти) …

 • денис // 17 май, 2008 //

  Супер, много е готино. Върнах се 11 години назад, когато и аз завърших училище.

 • Abiturient // 25 май, 2008 //

  Много яка статия. Продължавайте в същия дух.

 • румкаааа // 11 юни, 2008 //

  eeeeeeeee страхотно е! написаното е много въздействащо, много красиво, леко шеговито, изпълнено с ведро настроение иииииии нааай-вече изпълнено с мноого истина! еееех, моят бал беше точно преди…17 дни, на 24 Май в моя Пловдив иииии още не го осъзнавам напълно, но…животът е интересно нещо и след бала ми нещо ми стана – започнах да си правя разни равносметки иии много философски го давам… и когато си гледам снимките, някак не ми се вярва, че всичко е минало и заминало вече… така съм го чакала този ден, от малка гледах “каките и батковците” иии копнеех да съм и аз така, а сега…ужаааааасно бързо мина, просто неприлично бързо… изчислено сигурно някъде към 3-4 часа… безобразно малко е това, но…свърши…! свърши времето на Пепеляшка и сега тя съблече роклята на принцеса… аз точно такава се чувствах, принцеса…хах, емиии … it’s life!

 • Стефан // 25 дек, 2008 //

  Да, добри напътствия, само дето от година на година баловете изчалгясват и изпростяват. Има тук таме нормални хора, но са на изчезване…

 • natasha // 19 юни, 2009 //

  чудесно послание!!!

 • Candice // 8 фев, 2018 //

  Magic Submitter, Senuke XCR, as well as Ultimate Demon are leading link uploading software programs available online which takes on GSA Search Engine Ranker.

Коментирай