Public Republic Art Studio

Зодия Риби

20 март, 2007 от ·

Знакът Риби в хороскопа

fisch.jpg

Родените между 19 февруари и 20 март са олицетворение на добронамереността, чувствителността и толерантността, съпричастността към страданието и нещастията на света, мечтателността, алтруизма, тънката интуиция, артистичността.

Водният знак Риби се намира под влиянието на Нептун (Юпитер). Представителите на този зодиакален знак са по-скоро насочени към вътрешното си пространство, интровертни са. Не обичат да бъдат в центъра на вниманието, по-скоро може да ги срещнете в галерия, на театрална постановка или спиритуален сеанс.

Неуловимата същност на рибите

Знакът, с който зодията е представена в Зодиака е две риби – едната е насочена нагоре, а другата – към дълбините. В това може би е тайнството и част от загадъчната и неуловима същност на рибите.

Тъй като рибите са много чувствителни, те се нуждаят от хармония и сигурност, за да се развият като личности.
Притежават будна фантазия и познание за дълбочината на човешката душа. Надарени с разбиране за заобикалящия ги свят, изразяват чрез поведението си приемане и желание за живот, което намира израз в различни житейски ситуации.
Съпричастни към човешките проблеми, надарени с много тънка интуиция и психологически усет.

Рибите и заобикалящата ги реалност

Не обичат да се конфронтират с проблемите, борбата и споровете са по-скоро неща, които ги отблъскват. Не обичат бързата смяна и промяна на обстоятелствата. Интуитивни, артистични, спокойни, ненавиждащи споровете и скандалите. Това са мечтатели, които често са склонни да бягат от реалността. Рибите жадуват спокойствие и хармония.

Рибите и светът на фантазията

За тях фантазията и мечтите са по-реални от самата реалност.
Те предпочитат света отвъд действителността – религията, музиката, медитацията, мистичните науки, всеки вариант на търсене.

Парадоксът на Рибите

Чувстват свързаността си и съпричастието си с целия свят. От друга страна – имат нужда да се изолират, да остават сами, за да усещат себе си.
Характерно за рибите е стремежът да помагат на другите, да служат на човечеството и да бъдат верни на социалните си задачи. Вживяването в в потребностите и нуждите на другите, може да породи опасността вместо да търсят житейския си път и развиват собствената си индивидуалност, да се посветят на другите и да се идентифицират с тях.

Ако готовността за помощ, отзивчивостта и всеотдайността са силните страни на рибите, то поддаването на влияние и бягството от света и реалността може да бъде тяхна слабост.

Рубрики: Lifestyle

Етикети: , , ,

Прибави страницата Public Republic към фаворити
Artnovini

5 Kоментара за сега ↓

 • Pepo // 21 мар, 2007 //

  Извинете за вмешателството, но не мога да остана безучастен, когато се пише за тази “странно различна” зодия. От опит знам, че рибите са много трудни за определяне, на всичко отгоре имат свойството да се губят, да изчезват и после пак да се появяват. Общо взето са прекрасни приятели, но трудни за разбиране. Никога не можеш да проникнеш в мислите им и алогичната им логика…

 • Julia-S // 21 мар, 2007 //

  Много хубаво!

 • filip // 6 сеп, 2008 //

  Познавам прекрасен човек с тази зодия – добър, разбиращ, изключително порядъчен. Може би им липсва твърдост в характера и малко по-трезви мисли, откъснати от всичките тези нереални мечти.

 • Мила // 9 дек, 2008 //

  Повечето хора от тази НЕВЕРОЯТНА зодия са страхотни… мисля, че нямам какво да кажа повече :Д

 • miss_kapriz // 18 мар, 2009 //

  az sum zodiq rak i i mn haresvam 1 ribka :) razbrah 4e i toi me har no se sramuva ot men kajete mi kak da mu privleka vnimanieto pls POMOGNETE :P