Public Republic Art Studio

Коледно парти

22 декември, 2006 от · 7 Коментара

Koleda

Oт: Пати Луис, отдел “Човешки ресурси”

До: Всички служители на фирмата

Дата: 13 Декември

Относно: Коледната забава на фирмата

Радвам се да ви кажа, че Коледната забава на фирмата ще се проведе на 23 Декември от 12 часа на обяд в Грил-Къщата. Ще има студен бюфет и много напитки! Осигурили сме група, която ще пее коледни песни, не се колебайте да се включите в припявянето и не се учудвайте, ако видите шефа на фирмата, облечен като дядо Коледа!

Светлините на елхата ще бъдат запалени в 1 ч. следобяд. Тогава може да си размените подаръци, но те не бива да струват повече от 10 евро, за да може всеки служител да си позволи да купи подарък за колегите. Събирането е само за служители! По време на забавата директорът ще направи специално приветствие!

Весела Коледа и на семействата ви!

Ваша Пати Луис

***

От: Пати Луис

До: Всички служители

Дата: 14 Декември

Относно: Празничната забава

Тъй като членовете на профсъюза са на мнение, че 10 евро са твърде много пари, а мениджърите смятат, че 10 евро е прекалено малка сума, решихме да ОТМЕНИМ РАЗМЕНЯНЕТО НА ПОДАРЪЦИ!

Ваша Пати Л.

***

До: Всички служители

Дата: 15 Декември

Относно: Коледната забава

Не се безпокойте, ще се осигурим за ниските служители да има подложки върху столовете. За диетиците ще има ниско съдържание на мазнини. Не можем, обаче да контролираме количеството сол в храната, затова, съветваме тези с високо кръвно, първо внимателно да я пробват!

Пати

***

До: Служителите

Дата: 16 Декември

Относно: Забавата ни

Поради възражението на вегетарианците, решихме месото да не се сервира, а да се опакова за вкъщи в края на празненството. Успях да уредя отслабващите ( Weight Watchers ) да седят на масата, най-отдалечена от десертния бюфет, а бременните да са най-близо до тоалетните.

П. Л.

***

Дата: 17 Декември

Относно: Забавата

На запитването на диетиците, отговаряме, че ще има пресни плодове за десерт, но ресторантът не може да осигури десерти без захар. Съжалявам!

П.

***

Дата: 18 Декември

Относно: Празнуването

Не се притеснявайте, нашето съобщение не изключва в никакъв случай нерелигиозните или вярващите в други религии, така че отсега Коледното парти ще бъде наричано “Празнично парти”. Решихме да няма елха и да не се пеят коледни песни. Ще имаме на разположение други видове музика за вашето добро настроение!

Сега доволни ли сте?

П

***

Дата: 19 Декември

Във връзка с бележката, която получих от член на “Анонимните Алкохолици” с молба с маса без алкохол…не сте си написали името! Ще се радвам да удовлетворя тази молба, но ако сложа на някоя маса табела “Само за Анономните алкохолици”, вече няма да сте анонимни!

Как предлагате да се оправя с това???

П-п-п

***

20 Дек.

На гейовете се разрешава да седят заедно! На тяхната маса ще има специална декорация от цветя. Лесбийките не са длъжни да седят на масата на гейовете, всички могат да седят на собствена маса! Травестизмът не е желателен, но е позволен! Така че: Вход свободен за всичкиии!!!!!!!

Пропуснах…ли…нещооо??????????

***

От: П-п-п.. Л-л-л….Аааа….

До: Ввв–в-ваща……Ммма-а-а…ааа…маааа….

Дата: 21 Д-д-д… вааа…век п-п-преди Христа-а-а-а-ааа….

Относно: П-п-партито н-нна д-дя-ааав-в-фирррммата

Вегетарянцци-и-ци!?!?!?!? Писссна ми от васссссс! П-партито сси осстава в Ггрил-Ккъщата, без значение дали ви харесва или нннееее, така че можете да си седите в най-отдалечената маса “Грила на смъртта”!!!!! Ще си пполучите вашшия ссалатен бар, вввключително органичните домати!!!!! Обаче знаете ли, доматите също имат чувства, те крещят, докато ги режат….чувала съм ги да крешят….В момента ги чув-ваммм…………….. Надявам се да прекарате отвратителни ппразнициииии…….Шофирайте п-пияни-ии или умретееее, чувате ли ме-е-мееееее…………………………………………………..

Кучката от Ада-а-а-а-ааааааааааа…………………….

***

От: Джоан Бишъп, шеф на “Човешки ресурси”

До: Всички служители

Дата: 22 Декември

Относно: Пати Луис и празничното парти

Сигурен съм, че говоря от името на всички, като пожелавам на Пати Луис бързо оздравяване и възстановяване и ще продължа да й изпращам картичките ви. Междувременно, шефовете решиха да отменят празничното ни парти и да дадат свободен следобяд на всички на 23 Декември, без да режат от заплатите.

ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ!

Рубрики: Модерни времена · Хумор

Етикети: , ,

Прибави страницата Public Republic към фаворити
Artnovini

7 Kоментара за сега ↓

 • rock // 22 дек, 2006 //

  Забележка: Моля “диетиците” да се чете като “диабетиците” в откъса: “На запитването на диабетиците отговаряме, че ще има пресни плодове за десерт…”

 • Rossi Bossi // 25 дек, 2006 //

  Весели празници на всички!

  Много ми хареса горепрочетеното – организацията на Новогодишното празненство!
  Смях се до просълзяване! Моите почитания към автора!

 • Pepo // 14 дек, 2007 //

  Много як хумор, браво! И в моята фирма организацията на коледно парти е голям купон и виц, можеш да се скъсаш от смях.

 • Space_Boy // 17 дек, 2007 //

  Вярно е, едно Коледно парти във фирмата може да е голям джангър и главоболие, общо взето на никой не може да се угоди и си е супер да погледнеш на целия хаос с чувство за хумор.

 • Нещица « Lotlorien // 26 май, 2008 //

  [...] Търсейки какво ли не къде ли не на тема “Човешки ресурси” и мениджмънт, попаднах и на това: http://www.public-republic.com/magazine/2006/12/95.php [...]

 • nansi // 16 дек, 2008 //

  изкам да изненадам колегите на коледното парти с нещо интересно.Игри, викторини и пр….

 • Ева // 15 дек, 2010 //

  Бравоооооооооо! Скъсах се от смях!!! Все едно аз съм го писала! Аз също организирам подобни събития и часове преди тях започвам да заеквам и псувам! Все още не съм стигнала до психото, горката Пати…., вече ще внимавам! Ха-ха-ха, скъсахте ме от смях, колегите се чудят какво ми става…

Коментирай