Public Republic Art Studio

Кремена Димитрова

Kremena Dimitrova
Снимка: Владислав Христов

Кремена Цветанова Димитрова е родена в гр. Свищов. Завършила е средното си образование в специалност промишлена електроника в гр. Шумен. От 1993 г. живее в София, където е завършила магистратури в СУ “Св. Кл. Охридски’”, специалност “Културология”, и НАТФИЗ – “Театрознание”.

Има специализация по арт-мениджмънт и културна политика от Университета по изкуствата в Белград, както и двумесечен стаж в Dance Theatre Workshop, Ню Йорк. Работила е като драматург на театрите в Плевен, Пазарджик, Търговище. Била е драмaтург и РR в Столичен куклен театър и НДТ “Сълза и смях”. Понастоящем работи в Младежки театър „Николай Бинев” като PR, драматург и двигател на фестивала „Панаир на младите”.

Автор е на книгата “Стоян Камбарев – режисура на пространството”, публикува театрални рецензии и анализи в медиите. Носител е на голямата награда на името на “Боян Пенев” за театрална критика на ХХV студентски литературен конкурс в Шумен (2001), на награда за поезия от конкурса “Веселин Ханчев” в Стара Загора (2002) и на втора награда от конкурса за Кратка проза на Erunsmagazine и LiterNet (2009).
Част от Продуцентска къща „Креди арте”.

За себе си казва, че работи като агент провокатор на добри идеи и културен агитатор.

Публикации в Public Republic:

Интервюта:

Публикации за Кремена Димитрова на сайта: