Public Republic Art Studio

Диана Петрова

Diana Petrova

Диана Петрова е работила като редактор, преводач и коректор от английски език на свободна практика. Пише есета и стихове от ученическите си години и започва поредица публикации във в. “Гимназист”.

Завършва магистратура “Творческо писане” в СУ “Св.Климент Охридски”. Измисля приказки за деца в зряла възраст, някои от тях в областта на приказкотерапията. Приказките й се четат както за удоволствие, така и с терапевтична цел в следните организации: Асоциация за осиновени и осиновители, Институт по позитивна психотерапия, Фондация С-Ивенна, Консултативен център Плиска, Аликорн-Консулт, Център “Отворен свят”, Център за обществена подкрепа.

От м.март стартира инициативата “Подари ми приказка” (www.podarimiprikazka.com), която намира медиен отзвук в сп. Бела, в-к Новинар и БНТ и включва писане на приказки и стихотворения за подарък на любими хора.

Първата й книга – “Мъдри приказки за деца и родители” – е издадена от изд. Софтпрес, 2011 г.

Пише отделни приказки за заекващите и осиновените с психотерапевтична цел. Следващата проектокнига е насочена към осиновени и осиновители, както и към всички любители на приказките. Предстои да се издаде от изд. Летера.

Писане

• “Мъдри приказки за деца и родители” , изд. Софтпрес, 2011 – книгата представлява колекция от терапевтични приказки за деца и техните родители. Приказките се използват с цел терапия от Асоциацията на осиновените и осиновителите, Института по позитивна психотерапия, Фондация С-Ивенна, Консултативен център Плиска, Аликорн-Консулт, Отворен световен център, Център за социална подкрепа.

• „Двойната планета” (“Double Planet”) – книга за осиновени и техните осиновители, както и за всички любители на приказките. Подготовка за издаване в изд. Летера.

Проекти в развитие

• Книга за заекващите съвместно с психолог от Българската асоциация на заекващите
• Поредица от книжки за деца съвместно с изд. Софтпрес

Обучение

2011-до сега – (4-годишна програма) Българското юнгианско общество, статут: слушател

2009-2010 – Софийски университет “Св.Климент Охридски”, Факултет по славянски филологии; Магистратура “Литературата – творческо писане”

1997-2001 – Софийски университет „Св.Климент Охридски”, Факултет по журналистика и масови комуникации; бакалавър “Книгоиздаване”

1992-1997 – Езикова гимназия с английски език „Ромен Ролан”

Публикации в Public Republic:

Публикации за нея на сайта: